Pieczone gruszki z jogurtem waniliowym i granolą
Pieczone gruszki z jogurtem waniliowym i Granolanem to Wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 261 kalorii. Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 8 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz gruszki, wodę, jogurt waniliowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Z łyżeczką wynik 58%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Gruszki i Daktyle z jogurtem waniliowo-pomarańczowym, Gotowane gruszki z sosem jogurtowym waniliowo-miodowym, oraz Jogurt Waniliowy Pumpkin Pie Batony Musli.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni Fahrenheita.
Pokrój gruszki na pół wzdłuż i usuń rdzeń za pomocą kuleczki melonowej lub małej łyżeczki.
Umieść gruszki, ściąć z boku, w płytkim naczyniu do pieczenia, wystarczająco dużym, aby je utrzymać.
Na gruszki wlać sok jabłkowy i wodę; skropić miodem. Przykryć patelnię luźno folią i piec około 35 minut lub do miękkości. Podczas pieczenia gruszek umieść granolę na płytkiej patelni do pieczenia lub talerzu ciasta i tostuj w piekarniku 10 minut; odstaw na bok.
Gdy gruszki są gotowe, wlać płyn do pieczenia do małego rondla i zmniejszyć na średnim ogniu, aż pozostanie około 1/4 szklanki syropu; odstawić do ostygnięcia.
Ułóż durszlak ręcznikami papierowymi i umieść nad miską, aby złapać kapanie.
Wlać jogurt do durszlaka i pozostawić do odsączenia około 30 minut. Jogurt podzielić na 4 płytkie miseczki.
Ułożyć ciepłą gruszkę na pół, pokroić bok do góry, na jogurcie. Wierzch z prażoną granolą i skropić syropem.
Dekoruj liściem mięty, w razie potrzeby.