Pieczone golonki cielęce z rozmarynem
Pieczone golonki cielęce z rozmarynem mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $9.93 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 579 kalorii, 63g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Jeśli masz golonki cielęce, wino, rozmaryn plus gałązki, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby wykorzystać rozmaryn można śledzić to danie główne z Malinowa Pizza deserowa z rozmarynem i kandyzowanymi orzechami pekan jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pan pieczone golonki cielęce z Calvadosem, jabłkami i octem jabłkowym, Pieczona cielęcina z rozmarynem i czosnkiem, oraz Golonki Cielęce dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 246°.
Cielęcinę posypać solą i czarnym pieprzem.
Rozgrzać 4 łyżki oleju w ciężkim dużym garnku na średnim ogniu.
Dodać cielęciny; cookuntil ciemnobrązowy, obracając od czasu do czasu, 25to 30 protokół.
Przenieść garnek do piekarnika; piec 30 minut (cielęcina będzie ciemna). Utrzymuj temperaturę pieca.
W międzyczasie podgrzać 2 łyżki olejurozmywalna duża patelnia na średnim ogniu.
Dodaj marchew, cebula, i seler; sauté untilsoftened, o 12 protokół.
Dodaj posiekanyrosemary, szałwia, i czosnek; sauté 2 protokół.
Cielęcinę przełożyć na talerz; wylać olej z pojemnika.
Dodaj wino, 2 szklanki bulionu i vegetablesto garnek i doprowadzić do wrzenia. Powrót cielęciny do garnka(bulion nie pokryje cielęciny). Pieczone mięso jest bardzo delikatne, obraca się co 30 minut i dodaje więcej bulionu przez kubki potrzebne do zwilżenia w miarę parowania bulionu, około 1 godziny 15 minut.
Transfer cielęciny tolarge talerz. Ustaw sitko na średniej misce.
Wlać soki i warzywa z garnka doczyszczacz, naciskając na ciała stałe, aby wyodrębnić płyn.
Przenieść warzywa do procesora; pureeuntil prawie gładkie. Odtłuścić tłuszcz z soków wpowl; Odrzuć tłuszcz.
Ubić 1 szklankę vegetablepuree do soków w misce (wyrzucić pozostałośćpuree). Doprawić grubą solą i pieprzem. Powrót mieszanki puree i vealto sam garnek. Wróć do piekarnika i piecz 10 minut dłużej, obracając cielęcinę raz.
Odetnij kości mięsa na kawałki o grubości 1 cala.
Dekoruj natką pietruszki i gałązkami rozmarynu.
Pikantne, ziemiste czerwone wino-jak
Bastianich 2006 Vespa Rosso (Włochy, 38 dolarów) - jest fantastyczny z bogatym mięsem.