Pieczone Filety Z Dorsza
Pieczone filety z dorsza to bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie przepis z 15 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 53 kalorie. Na 59 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz pomidory w puszkach, filety z dorsza, mleko cztery sery i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Z łyżeczką wynik 30%, to danie nie jest tak ogromne. Spróbuj Pieczone Filety Rybne, Pieczone Filety Z Pstrąga, oraz Filety Z Suma Pieczonego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 218°.
Wlać dressing do 8-lub 9-calowego kwadratowego naczynia do pieczenia.
Na dressingu umieścić rybę, na wierzchu pomidory i ser.
Piec 10 min. lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować widelcem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Dorsz w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santa Margherita Pinot Grigio z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Santa Margherita Pinot Grigio]()
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.