Pieczone Chipsy Pita
Pieczone chipsy Pita wymagają około 34 minuty od początku do końca. Ten przepis służy 6 i kosztuje 12 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 45 kalorii, 0g białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Jeśli masz ancho chile w proszku, pitas, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 12%. Spróbuj Pieczone Chipsy Pita-Zdrowe Przyprawione Chipsy Pita, Wszystko Pieczone Chipsy Pita, oraz Pieczone Chipsy Pita dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podzielić pitas; pokroić każdy na 6 klinów.
Umieścić kliny w dużej misce.
Skropić olejem; wrzucić do płaszcza.
Połącz sól, kminek i proszek chile w małej misce. Stopniowo posypać mieszankę przypraw nad klinami, podrzucając do płaszcza.
Rozłóż kliny w jednej warstwie na 2 dużych blachach do pieczenia.
Piec w 350 przez 12 minut lub do chrupkości i złoty.
Ostudzić całkowicie na patelniach. Przechowywać w szczelnym pojemniku.
Dzieci mogą pomóc: używając plastikowego noża, dzieci mogą ciąć pitas z twoją pomocą. W porządku, jeśli chipsy nie wyglądają idealnie. Dzieci poczują, że opanowują umiejętności.