Pieczone Cavatappi z karczochami i koprem włoskim
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonego Cavatappi z karczochami i koprem włoskim. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 567 kalorii, 27g białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. Na 2,02 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka karczoch serca, cavatappi, płatki pieprzu, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczone karczochy z koprem włoskim, Serowy pieczony Cavatappi z cebulą i papryką, oraz Duszony koper włoski i karczochy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F. doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia. Gotować cavatappi aż bardzo al dente, 2 do 3 minut mniej niż etykieta wskazuje; drenażu.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać czosnek i pieprz czerwony płatki i gotować, aż czosnek jest złoty. Zmiażdżyć pomidory śliwkowe na patelni rękami; wypłukać każdą puszkę z 1/2 szklanki wody i dodać wodę do patelni.
Dodać bazylii; dusić, odkryte, aż sos jest zagęszczony, o 15 protokół. Bazylia wyrzucić, SOS doprawić solą. (Ewentualnie podgrzać 4 szklanki przygotowanego sosu pomidorowego.)
Ricottę wymieszać z sosem, dodać karczochy i koper włoski.
Posmaruj 3-do-4-ćwiartkowe naczynie do pieczenia oliwą z oliwek. Ugotowany makaron wymieszać z sosem i połową każdego sera.
Rozprowadzić w przygotowanym naczyniu do pieczenia.
Pozostały ser posypać makaronem.
Piec, odkryte, aż zbrązowieje, o 15 protokół.
Odstawić na 15 minut przed podaniem.