Pieczone brzoskwinie, nektaryny i wiśnie z Sabayonem

Pieczone brzoskwinie, nektaryny i wiśnie z Sabayonem
Pieczone brzoskwinie, nektaryny i wiśnie z Sabayon to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 349 kalorii, 6G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 2,92 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz skórkę z cytryny, żółtka jaj, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Z łyżeczką wynik 48%, to danie jest dobre. Spróbuj Brzoskwinie Z Japońską Whiskey Sabayon, Brzoskwiniowy Sabayon z brzoskwiniami balsamicznymi, oraz Brzoskwinie I Nektaryny W Syropie Miodowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 42
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Masło dwa 9-na-13-calowe naczynia do pieczenia. Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Dodać brzoskwinie i nektaryny i blanszować, aż Skórki poluzować, o 20 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
NektarynaNektaryna
1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych
4
Odcedzić w durszlaku, odświeżyć pod zimną bieżącą wodą i ponownie spuścić. Brzoskwinie i nektaryny obrać i pokroić na ćwiartki.
Składniki, których będziesz potrzebować
NektarynaNektaryna
1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
5
W dużej misce wrzucić brzoskwinie i nektaryny z wiśniami. W małej miseczce natrzeć skórkę cytrynową na 2/3 szklanki cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
NektarynaNektaryna
2 (3 Uncje) Opakowania Biszkoptów2 (3 Uncje) Opakowania Biszkoptów
1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Dodaj 4 gałązki mięty i połowę owoców do każdego naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
7
Posypać połowę cukru cytrynowego nad owocami w każdym naczyniu do pieczenia i piec w górnej trzeciej części piekarnika przez około 30 minut, lub aż owoce są bulgotanie i karmelizowane w miejscach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier CytrynowyCukier Cytrynowy
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
8
Pozostaw owoce na 10 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
9
Tymczasem w dużym rondlu przynieś 1 cal wody na wolnym ogniu. W średniej misce ze stali nierdzewnej ubić żółtka z pozostałym 1/4 szklanki cukru, a następnie ubić w winie. Ustaw miseczkę na gotującej się wodzie i stale ubijaj, aż sabayon będzie bladożółty i puszysty, około 8 minut. Nie powinno być widocznych ciemnożółtych smug.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Wyjmij miskę z ognia i kontynuuj ubijanie kilka razy, aby ostygnąć sabayon. Przechowywać w lodówce sabayon, ubijanie często, aż jest lekko schłodzone, o 20 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
11
W średniej misce ze stali nierdzewnej ubijamy śmietanę, aż będzie jędrna, a następnie składamy do schłodzonego sabayon. Łyżka pieczone owoce do płytkich misek, top z sabayon i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia13
Magazyn