Pieczone brzoskwinie, nektaryny i wiśnie z Sabayonem

Pieczone brzoskwinie, nektaryny i wiśnie z Sabayonem
Pieczone brzoskwinie, nektaryny i wiśnie z Sabayon to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 349 kalorii, 6G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 2,92 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz skórkę z cytryny, żółtka jaj, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Z łyżeczką wynik 48%, to danie jest dobre. Spróbuj Brzoskwinie Z Japońską Whiskey Sabayon, Brzoskwiniowy Sabayon z brzoskwiniami balsamicznymi, oraz Brzoskwinie I Nektaryny W Syropie Miodowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 42
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Masło dwa 9-na-13-calowe naczynia do pieczenia. Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Dodać brzoskwinie i nektaryny i blanszować, aż Skórki poluzować, o 20 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
NektarynaNektaryna
1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych
4
Odcedzić w durszlaku, odświeżyć pod zimną bieżącą wodą i ponownie spuścić. Brzoskwinie i nektaryny obrać i pokroić na ćwiartki.
Składniki, których będziesz potrzebować
NektarynaNektaryna
1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
5
W dużej misce wrzucić brzoskwinie i nektaryny z wiśniami. W małej miseczce natrzeć skórkę cytrynową na 2/3 szklanki cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
NektarynaNektaryna
Funtowe Połówki Orzechów PekanFuntowe Połówki Orzechów Pekan
1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Dodaj 4 gałązki mięty i połowę owoców do każdego naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
7
Posypać połowę cukru cytrynowego nad owocami w każdym naczyniu do pieczenia i piec w górnej trzeciej części piekarnika przez około 30 minut, lub aż owoce są bulgotanie i karmelizowane w miejscach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier CytrynowyCukier Cytrynowy
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
8
Pozostaw owoce na 10 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
9
Tymczasem w dużym rondlu przynieś 1 cal wody na wolnym ogniu. W średniej misce ze stali nierdzewnej ubić żółtka z pozostałym 1/4 szklanki cukru, a następnie ubić w winie. Ustaw miseczkę na gotującej się wodzie i stale ubijaj, aż sabayon będzie bladożółty i puszysty, około 8 minut. Nie powinno być widocznych ciemnożółtych smug.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
10
Wyjmij miskę z ognia i kontynuuj ubijanie kilka razy, aby ostygnąć sabayon. Przechowywać w lodówce sabayon, ubijanie często, aż jest lekko schłodzone, o 20 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
11
W średniej misce ze stali nierdzewnej ubijamy śmietanę, aż będzie jędrna, a następnie składamy do schłodzonego sabayon. Łyżka pieczone owoce do płytkich misek, top z sabayon i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia13
Magazyn