Pieczone Alaski
Pieczone Alaski mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 18g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 269 kalorii. Na 1,24 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz vanillan Ekstrakt, krem z kamienia nazębnego, cukier, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby wykorzystać ekstrakt vanillan można śledzić to danie główne z Lody Vanillan jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Indywidualne Alaski Pieczone, Cherry-Chocolate Pieczone Alaskas, oraz Oreo Mini Baked Alaskas.
Instrukcje
Aby przygotować ciasto, zważyć lub lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem. Mąkę, kakao i 1/4 łyżeczki soli przesiać.
W dużej misce umieścić 6 białek i 1/4 łyżeczki śmietany Tataru; ubijać mikserem ze średnią prędkością, aż uformują się miękkie szczyty.
Dodać 1/2 szklanki cukru, 2 łyżki na raz, ubijając aż do uzyskania sztywnych szczytów (nie underbeat). Beat in vanilla. Przesiać mieszaninę mąki na mieszaninę białka jaja, 1/4 szklanki na raz, składając mieszaninę mąki do mieszaniny białka jaja. Łyżka ciasto do ungreased 10-calowy miski rur, równomiernie rozłożone. Przełamać kieszenie powietrzne w cieście, przecinając ciasto nożem.
Piec w temperaturze 350 przez 20 minut lub do momentu, gdy ciasto wróci po delikatnym dotknięciu. Odwrócić patelnię; całkowicie schłodzić. Poluzuj ciasto z boków patelni za pomocą wąskiej metalowej szpatułki. Odwróć ciasto na talerz.
Ciasto podziel poziomo na 3 równe warstwy za pomocą ząbkowanego noża. Pracując z 1 warstwą ciasta na raz, pociąć 3-calowym okrągłym nożem na 4 rundy. Powtórz procedurę z pozostałymi 2 warstwami ciasta; wyrzucić pozostałe ciasto lub zarezerwować do innego użycia.
6 (8-uncji) ramekinów pokryć sprayem do gotowania. Ułóż każdy ramekin folią z tworzywa sztucznego, umożliwiając rozciągnięcie folii na krawędzie. Łyżka 1/4 szklanki jogurtu w dolnej części każdego ramekin, rozłożenie równomiernie; na wierzchu każdy z 1 rundy ciasto.
Rozprowadzić 1/4 szklanki jogurtu na każdej warstwie ciasta, rozkładając równomiernie; top każdy z 1 rundy ciasto. Przykryć folią; zamrozić 4 godziny lub do nocy.
Aby przygotować bezę, Połącz 6 białek z pozostałymi składnikami w podwójnym kotle. Gotować na wolnym ogniu 2 minuty lub aż termometr candy zarejestruje 150, ciągle mieszając trzepaczką.
Zdjąć z ognia. Mieszankę jajeczną ubijać mikserem ze średnią prędkością do uzyskania miękkich pików; ubijać z dużą prędkością do uzyskania sztywnych pików.
Odwróć ramekiny, boki ciasta w dół, na blasze do pieczenia. Wyrzucić folię. Podziel bezę równomiernie na porcje i równomiernie rozprowadź na każdej kopule (kopuły powinny być całkowicie pokryte bezą). Trzymając palnik kuchenny około 3 cale od kopuł, podgrzej bezę, przesuwając palnik tam iz powrotem, aż lekko zbrązowieje.
Przełożyć na poszczególne talerze i podawać natychmiast.