Pieczona świeża szynka z glazurą z cydru

Pieczona świeża szynka z glazurą z cydru
Pieczona świeża szynka z glazurą cydr może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 67g białka, 58 g tłuszczu, oraz w sumie 1041 kalorii. Na 2,13 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka liści szałwii, płatków pieprzu, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczona świeża szynka z glazurą z cydru, Pieczona kaczka Śliwkowa z klonową glazurą, oraz Pieczona świeża szynka z polewą Klonowo-przyprawową dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Jeden dzień przed pieczeniem: w plastikowym pojemniku wystarczająco dużym, aby pomieścić szynkę, wymieszaj wodę z solą i brązowym cukrem, aż się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gałka Muszkatołowa, OpcjonalnieDodatkowa Gałka Muszkatołowa, Opcjonalnie
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
(wybierz Smak: Original Swiss, Papryczka Jalapeno, Czosnek I Zioła Lub Parmezan)(wybierz Smak: Original Swiss, Papryczka Jalapeno, Czosnek I Zioła Lub Parmezan)
2
Dodać przyprawy. Ocena szynki w wzór diamentu przez skórę i tłuszcz, uważając, aby nie pokroić w mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
(wybierz Smak: Original Swiss, Papryczka Jalapeno, Czosnek I Zioła Lub Parmezan)(wybierz Smak: Original Swiss, Papryczka Jalapeno, Czosnek I Zioła Lub Parmezan)
3
Dodać szynkę do solanki, zważyć płytką, aby utrzymać ją w zanurzeniu i przechowywać w lodówce przez co najmniej 4, ale nie dłużej niż 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
(wybierz Smak: Original Swiss, Papryczka Jalapeno, Czosnek I Zioła Lub Parmezan)(wybierz Smak: Original Swiss, Papryczka Jalapeno, Czosnek I Zioła Lub Parmezan)
4
Odcedzić, opłukać, osuszyć szynkę i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wybierz Smak: Original Swiss, Papryczka Jalapeno, Czosnek I Zioła Lub Parmezan)(wybierz Smak: Original Swiss, Papryczka Jalapeno, Czosnek I Zioła Lub Parmezan)
5
Godzinę przed pieczeniem wyjmij szynkę z lodówki. Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F. do rub: Pulse oliwy z oliwek, musztarda, pietruszka, szałwia, czosnek, pieprz czerwony, sól, i czarny pieprz w robocie kuchennym do pasty. Potrzyj szynkę. Na dużej patelni do pieczenia wrzucić cebulę z 1 filiżanką cydru jabłkowego i ułożyć szynkę na wierzchu. Piecz szynkę przez 30 minut, zmniejsz temperaturę piekarnika o 325 stopni F i piecz, aż termometr do odczytu natychmiastowego włożony do najgrubszej części zarejestruje 165 stopni F, około 4 godzin. Po pierwszej godzinie luźno owinąć kość folią aluminiową, aby nie poparzyła się.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
JabłecznikJabłecznik
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
2 Posiekane Szalotki2 Posiekane Szalotki
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
(wybierz Smak: Original Swiss, Papryczka Jalapeno, Czosnek I Zioła Lub Parmezan)(wybierz Smak: Original Swiss, Papryczka Jalapeno, Czosnek I Zioła Lub Parmezan)
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
6
Tymczasem dla glazury: gotować, następnie dusić, pozostały cydr jabłkowy w rondlu, skimming w razie potrzeby, aż syropy i zredukowane do około 2 szklanki, o 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
JabłecznikJabłecznik
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
7
W ciągu ostatnich 1,5 godziny gotowania szynki, szczotkuj ją szkliwem co 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
(wybierz Smak: Original Swiss, Papryczka Jalapeno, Czosnek I Zioła Lub Parmezan)(wybierz Smak: Original Swiss, Papryczka Jalapeno, Czosnek I Zioła Lub Parmezan)
8
Ugotowaną szynkę przełożyć na żaroodporny talerz i odstawić do piekarnika na 30 minut. Luźno przykryć cebulę w misce, i umieścić je w piekarniku, jak również. Soki z patelni przecedzić do rondla, odcedzić nadmiar tłuszczu i doprowadzić do wrzenia. Zrobić pastę z mąki i masła i ubić trochę na raz do soków. Gotować do zgęstnienia. Szynkę pokroić i podawać z cebulą i sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wybierz Smak: Original Swiss, Papryczka Jalapeno, Czosnek I Zioła Lub Parmezan)(wybierz Smak: Original Swiss, Papryczka Jalapeno, Czosnek I Zioła Lub Parmezan)
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)

Składniki

1galonjabłecznikjabłecznik23 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła3 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła11 funt cukinii,kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimocno zapakowany ciemnobrązowy cukiermocno zapakowany ciemnobrązowy cukier1Stoli Vanilla (opcjonalnie, aby dać kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, aby dać kopa)2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiheaping cup fresh flat-leaf pietruszka listkiheaping cup fresh flat-leaf pietruszka listki2(zima)mąka uniwersalnamąka uniwersalna12świeże liście szałwii, posiekaneświeże liście szałwii, posiekane9Duże goździkiczosnek obrany i posiekanyczosnek obrany i posiekany4kilogramykoniec trzonu świeża szynka z kością i skórąkoniec trzonu świeża szynka z kością i skórą1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)do przyprawiania mięsado przyprawiania mięsa596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkioliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia4largesCebula hiszpańska, przycięta i pokrojona w 1-calowe klinyCebula hiszpańska, przycięta i pokrojona w 1-calowe kliny11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.oliwa z oliwek plus 3 do 4 łyżek stołowycholiwa z oliwek plus 3 do 4 łyżek stołowych11 funt cukinii,oliwa z oliwek plus 3 do 4 łyżek stołowycholiwa z oliwek plus 3 do 4 łyżek stołowych2(zima)masło niesolone, zmiękczonemasło niesolone, zmiękczone8Średnia żółta cebula, posiekana1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigorczyca pełnoziarnistagorczyca pełnoziarnista
TrudnośćEkspert
Gotowe W9 hrs, 30 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia27
Magazyn