Pieczona łopatka wieprzowa z sosem granatowym
Pieczona łopatka wieprzowa z sosem granat może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 458 kalorii, 43g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.18 za porcję. 18 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz pieczeń z łopatki wieprzowej, sól koszerna i mielony pieprz, mielony cynamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać zmielony cynamon, można śledzić to danie główne z Cynamonowe Twisty jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 94%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Pieczone Łopatki Wieprzowe Z Sosem Musztardowo-Imbirowym, Pieczona Łopatka Wieprzowa, oraz Zapiekanka - Pieczona Łopatka Wieprzowa.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Pieczeń wieprzową doprawić czosnkiem, koszerną solą i pieprzem.
Umieścić na patelni do pieczenia.
Piec pieczeń przez 1 godzinę w nagrzanym piekarniku. Podczas pieczenia pieczeń, połączyć nasiona granatu i wody w dużym rondlu. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez 20 do 30 minut, aż nasiona granatu rozpadną się i uwolnią swoje soki. Naciśnij przez sitko, aby uzyskać jak najwięcej soku. Powinieneś mieć około 3/4 szklanki soku.
Wlać sok z granatu do rondla i doprowadzić do wrzenia. Dusić na średnim ogniu, aż zmniejszy się o połowę.
Zdjąć z ognia i wymieszać z octem balsamicznym, cukrem i cynamonem.
Po pieczeniu w piekarniku przez 1 godzinę, zacznij go podlewać sosem z granatów, używając pędzla do nałożenia na wierzch i boki. Kontynuuj pieczenie wieprzowiny, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 180 stopni F (80 stopni C).
Wyjmij z piekarnika i pozostaw na 20 minut przed wyrzeźbieniem i podaniem.