Pieczona Zupa Ziemniaczana Z Czerwonej Papryki
Przepis pieczona zupa ziemniaczana z czerwonej papryki może być wykonana w około 45 minut. Jedna porcja zawiera 328 kalorii, 10g białka, oraz 18g tłuszczu. Ten bezglutenowy i lacto ovo przepis wegetariański służy 4 i kosztuje 2,02 zł za porcję. Jest idealny do Zima. Kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Udaj się do sklepu i odbierz masło, cebulę, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 921 smakoszy i kucharzy. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) spoonacular wynik 0%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pieczona Zupa Ziemniaczana Z Czerwonej Papryki, Pieczona zupa z czerwonej papryki i słodkich ziemniaków, oraz Sałatka Ziemniaczana Z Pieczoną Czerwoną Papryką.
Instrukcje
Piecz paprykę, aż poczernieje na całym: piecz czerwoną paprykę, umieszczając je nad lub pod otwartym płomieniem, aż poczernią ze wszystkich stron. (Możesz użyć grilla, palnika gazowego na płycie kuchennej lub brojlerów piekarnika.)
Umieścić czerniejące papryki w misce, przykryć miskę z talerzem, i niech papryki pary przez 5 minut, lub aż Skórki czują się jak można łatwo zsunąć.
Paprykę wyjąć z miski, obrać ze skórki czerniejące, usunąć pestki. Paprykę pokroić grubo.
Cebula podsmażona na maśle:
Masło rozgrzać w dużym garnku do zupy na średnim ogniu.
Dodać posiekaną cebulę i smażyć przez 2-3 minuty, mieszając od czasu do czasu.
Dodać ziemniaki i gotować kolejne 1-2 minuty, następnie dodać czosnek i posiekaną pieczoną paprykę. Dobrze wymieszać i gotować przez 2 minuty.
Dodaj bulion, gotuj na wolnym ogniu:
Dodać bulion, dobrze wymieszać i doprowadzić do duszenia. Gotować na średnim ogniu, aż ziemniaki będą miękkie, o 12 do 15 protokół.
Zupa Purée: przecier zupę w blenderze lub robocie kuchennym, aż będzie bardzo gładka. Blender napełniamy mniej więcej w połowie zupą. Uruchom Blender nisko i trzymaj rękę na górze, na wypadek, gdyby pokrywka chciała oderwać się od rosnącej pary. Gdy wszystko jest dobrze posiekane, włączyć blendera do jego najwyższego ustawienia i miksować do gładkiej, około 1 minuty. Być może trzeba to zrobić partiami.
Dodaj śmietanę, przyprawy: wróć do czystego garnka ustawionego na małym ogniu.
Dodać śmietanę, dobrze wymieszać i posmakować.
Dodaj trochę cayenne, sól i pieprz do smaku.