Pieczona zupa z czerwonej papryki i pomidorów
Need a zupa wegetariańska? Pieczona czerwona papryka i zupa pomidorowa może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 126 kalorii, 3G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 1,56 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 222 osób próbowało i polubiło ten przepis. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jeśli masz paprykę, mąkę, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 59%. Spróbuj dip z pieczonych pomidorów i czerwonej papryki, Łatwy Dip Z Czerwonej Papryki, oraz 5-Minutowy Dip Z Pieczoną Czerwoną Papryką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Papryka pieczona: natrzeć olej na papryce i umieścić je pod brojlerem, aż poczerniały, obrócić, aby uzyskać wszystkie strony. Włóż do papierowej torby i uszczelnij.
Pozostaw na 15 minut, a następnie skórka odpadnie, a rdzeń i nasiona wypadną. Posiekaj paprykę. Rezerwa jeden posiekany pieprz; odstawić.
Rozgrzać oliwę na umiarkowanym ogniu.
Dodać cebulę i czosnek i gotować do miękkości, ale nie Brązowy, o 5 protokół. Wymieszać z pomidorem, papryką (z wyjątkiem zastrzeżonej), tymiankiem, papryką i cukrem. Gotować na średnim ogniu, aż wszystkie soki pomidorowe odparują, o 25 protokół.
Wymieszaj bulion z kurczaka, sól i pieprz, pieprz cayenne i ostry sos (jeśli używasz). Doprowadzić do wrzenia, obniżyć ogień i dusić, częściowo przykryte, przez 25 minut lub aż warzywa będą miękkie.
Szczep zupa, rezerwując bulion.
Umieścić ciała stałe w robocie kuchennym lub blenderze i proces do dość gładkiej.
Dodać puree z powrotem do bulionu.
Roztopić masło i wymieszać z mąką, gotować przez 1 minutę. Mieszając powoli, dodaj mieszankę bulionowo-warzywną.
Dodaj zarezerwowany posiekany pieprz i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu 10 minut.
Chochlę do misek i dodać 1 łyżkę śmietany do każdej miski. W przypadku lżejszej zupy jest to również pyszne bez kwaśnej śmietany.