Pieczona wołowina
Potrzebujesz dania głównego bez nabiału ? Pieczona wołowina może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 28 g białka , 6 g tłuszczu i łącznie 269 kalorii . Ten przepis jest dla 8 osób. Za 1,31 USD za porcję ten przepis pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 101 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Udaj się do sklepu i kup tapiokę, ziemniaki, chleb i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Jest dostarczany przez Allrecipes. Zima będzie jeszcze bardziej wyjątkowa z tym przepisem. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 30 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 96% , co jest super. Wypróbuj Pieczona wołowina peklowana z smażoną kapustą i pieczonymi młodymi ziemniakami , Gulasz wołowy i Gulasz Guinness oraz Gulasz wołowy z zielonym chili , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Lekko natłuść naczynie do pieczenia o wymiarach 9x13 cali.
W dużej patelni, na średnim ogniu, podsmaż mięso; odcedź i odstaw.
W misce wymieszaj pomidory, wodę, tapiokę, granulki bulionu wołowego, cukier, sól i pieprz. Wymieszaj wołowinę, marchewki, seler, ziemniaki, cebulę i kostki chleba.
Wlać do przygotowanej formy do pieczenia.
Przykryj i piecz przez 2 godziny, lub do momentu, aż mięso i warzywa będą miękkie.