Pieczona wieprzowina z jabłkami

Pieczona wieprzowina z jabłkami może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dań głównych. Za 1,8 dolara za porcję przepis ten pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 10 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 31 g białka , 6 g tłuszczu i łącznie 221 kalorii . Kilka osób przygotowało ten przepis, a 537 z nich stwierdziłoby, że trafił w dziesiątkę. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Jeśli masz śmietanę, bulion wołowy, ząbki czosnku i kilka innych składników, możesz to zrobić. Dostarcza Ci to Taste of Home. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny i 35 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 94% . Ta ocena jest niesamowita. Podobne przepisy to : Pieczona wieprzowina z czosnkiem i ziołami, ziemniakami, suszonym szpinakiem i chłodzącym kremem ogórkowym , Soczysta i delikatna ~ pieczona polędwica wieprzowa i Pieczona wieprzowina po florentyjsku z sosem z granatów .
Instrukcje
Wytnij osiem do dziesięciu 1-calowych nacięć na wierzchu pieczeni; włóż plasterki czosnku. Na dużej patelni pokrytej sprayem do gotowania zrumień pieczeń ze wszystkich stron.
W małej misce wymieszaj musztardę, ocet, tymianek i szałwię; posmaruj pieczeń. W małym rondlu wymieszaj bulion, sok jabłkowy i dżem. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż dżem się rozpuści; polej pieczeń. Ułóż jabłka wokół pieczeni.
Przykryj i piecz w temperaturze 350° przez 1 do 1-1/4 godziny lub do momentu, aż termometr wskaże 145°, od czasu do czasu polewając ciasto sosem.
Przenieś pieczeń na ciepły półmisek i odstaw na 10 minut przed pokrojeniem.
W międzyczasie zbierz tłuszcz z soków z patelni. Odłóż 1/2 szklanki soków; resztę soków i jabłek wlej do dużego rondla.
Wymieszaj mąkę kukurydzianą i śmietanę do uzyskania gładkiej konsystencji; wlej do odłożonego soku z patelni. Wymieszaj w rondlu. Doprowadź do wrzenia na średnim ogniu; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do lekkiego zgęstnienia.