Pieczona w soli noga jagnięcina z oliwą z oliwek ziemniaki

Pieczona w soli noga jagnięcina z oliwą z oliwek ziemniaki to bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 danie główne. Jedna porcja zawiera 534 kalorie, 38g białka, oraz 34g tłuszczu. Na 3,66 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka liści lawendy, pieprzu, liści tymianku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać rozmaryn można śledzić to danie główne z Malinowa Pizza deserowa z rozmarynem i kandyzowanymi orzechami pekan jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ziemniaki na ognisku " z oliwą z oliwek i solą morską @LandOLakesKtchn, Oliwa z oliwek gotowany kurczak i rzodkiewka z cytrusowym Pesto, oraz Ziemniaki Pieczone Z Solą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni, podgrzać 1/4 szklanki oleju, aż się połysk.
Dodać jagnięcinę i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, obracając od czasu do czasu, aż rumiane, 8 protokół.
Przełożyć do średniego naczynia do pieczenia. Doprawić pieprzem; odstawić na 10 minut.
W międzyczasie, w średniej misce, połączyć 5 szklanek soli koszernej z tymiankiem, rozmarynem i lawendą.
Dodać białka i mieszać, aż sól będzie równomiernie zwilżona.
Zapakuj sól na całą jagnięcinę w naczyniu do pieczenia, nie pozostawiając pęknięć. Piec w środku piekarnika przez około 50 minut, aż do natychmiastowego odczytu termometru włożonego (przez skórkę) do rejestrów pieczenia 120 dla średnio rzadkich.
Pozostawić jagnięcinę na 10 minut, a następnie złamać skórkę i usunąć ją.
Tymczasem, na dużej patelni, podgrzać pozostałe 1/2 szklanki oleju.
Dodać ziemniaki, doprawić lekko solą i gotować na umiarkowanym ogniu, obracając od czasu do czasu, aż dokładnie zmiękną, ale nie rumiane, o 8 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć ziemniaki na talerz; doprawić pieprzem.
Usunąć sznurki i pokroić mięso w cienkie plasterki.