Pieczona w piecu pierś z indyka z porami i farszem z chleba kukurydzianego

Pieczona w piecu pierś z indyka z porem i farszem z chleba kukurydzianego może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 260 kalorii. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.94 za porcję. Jeśli masz liście z 2 gałązek tymianku, chleb kukurydziany, sól koszerna i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Pierś Indyka Owinięta Boczkiem Z Farszem Z Chleba Kukurydzianego, Pieczona W Piecu Pierś Z Indyka, oraz Pieczona w piecu pierś z indyka z sosem z patelni.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F
Napełnij dużą miskę wodą i dodaj pory, obracaj rękami, aby piasek wydostał się między warstwami. W dużej patelni saute na średnim ogniu, dodać 1 łyżkę masła i oliwy z oliwek.
Dodać pory, posypać tymiankiem, solą i pieprzem i gotować około 10 minut, obracając co jakiś czas, aż pory zmiękną, ale nie będą zabarwione.
Pory wyjąć z ognia do ostygnięcia.
W dużej misce połączyć pory, chleb kukurydziany i bulion z kurczaka i doprawić solą i pieprzem.
Użyj ostrego, cienkiego noża, aby wyciąć długość indyka, przecinając pierś równolegle do deski, prawie na pół, zatrzymując się tuż przed zewnętrzną krawędzią. Otwórz dwie połówki, jakbyś otwierał książkę. Teraz masz duży kawałek mięsa, który będzie gotować równomiernie i jest wystarczająco cienki, aby toczyć.
Umieść 2 filiżanki farszu wewnątrz każdej piersi, a następnie złóż indyka z powrotem.
Pozostały farsz umieścić w małym naczyniu do pieczenia i gotować razem z indykiem.
Zawiąż w 4 miejscach sznurkiem kuchennym i doprawić solą i pieprzem.
Pozostałą łyżkę masła i oliwy z oliwek rozgrzać na patelni na średnim ogniu.
Włożyć indyka do patelni i podsmażyć na całej powierzchni.
Przenieść patelnię do piekarnika i piec przez około 25 minut (temperatura wewnętrzna powinna osiągnąć 160 stopni F na termometrze natychmiastowego odczytu). Wyjmij indyka z piekarnika i pozostaw na 5 do 10 minut, a następnie pokrój w poprzek na plasterki.