Pieczona Tilapia Z Pomidorami, Pesto I Cytryną

Pieczona w piecu Tilapia z pomidorami, Pesto i cytryną wymaga ok. 22 minuty od początku do końca. Ten przepis służy 1. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 51g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 496 kalorii. Na 8,61 zł / porcja, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Ten przepis z Recipezaar ma 1 fanów. Mieszanka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, cytryna, sos pesto i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 91%, co jest super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pieczona Tilapia z pomidorami, Pesto i cytryną, Parmezan Crusted Pesto Tilapia z pieczonych pomidorów, oraz Orecchiette z Pesto i pieczone w piecu pomidory.
Instrukcje
Delikatnie połącz pomidory, czosnek i oliwę z oliwek z odrobiną soli i pieprzu w razie potrzeby i piecz w rozgrzanym piekarniku 425 stopni przez około 10 minut.Sok z cytryny i wymieszać część soku z pesto, dodając więcej w razie potrzeby lub potrzebne utrzymanie pesto przyjemną konsystencję do smarowania i nie cieknący. (Dzięki breezer mamo!)
Rozprowadzić mieszaninę na wierzchu ryby, która została przyprawiona trochę więcej soli i pieprzu, jeśli chcesz.
Wyciąć soczyste połówki cytryny na pół ponownie tak, że masz dwa kawałki cytryny do obsługi każdego filetu.
Umieść filet na dwóch kawałkach soczystej cytryny, aby ryba była nieco z jakiegokolwiek płynu, który gromadzi się, pozwalając jej na pieczenie, a nie Gotowanie.Wróć do piekarnika na około 10 minut lub do momentu, gdy ryba będzie łuszcząca się i nie będzie już nieprzezroczysta.Talerz ryby wraz z pomidorami i czosnkiem i podawać z więcej klinów cytryny w razie potrzeby.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Tilapię można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris]()
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Oprawiony lekką cytrynową kwasowością i żywą mineralnością, thispinot gris został wykonany w tradycyjnym suchym stylu northern Italy.It jest zaskakująco treściwy, ze skoncentrowanymi smakami brzoskwini, imbiru i owoców tropikalnych, z nutą sosnowo-żywicznego charakteru. Świetne wino samo w sobie, styczne Pinot Gris dobrze pasuje do szerokiej gamy potraw, w tym owoców morza, makaronów z lekkimi sosami, nawet kiełbasek.