Pieczona Tilapia i warzywa
Pieczony Tilapian i warzywa mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 4,17 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis ma 302 kalorie, 37g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz paprykę, masło, paprykę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cukinię, można śledzić to danie główne z Placki Deserowe Z Cukinii jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Tilapia Glazurowana miodem z prażonymi warzywami, Tilapian i imbir-Sezam pieczone warzywa, oraz Czarna Tilapia AFC z grillowanymi warzywami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 232°. w dużej misce, wymieszać szparagi, cukinia, papryka, cebula i olej.
Posypać 1 łyżeczką przyprawy do steków; wrzucić do herbu.
Rozsmaruj warzywa na patelni o wymiarach 15x10x1 cala.
Umieścić na dolnej półce piekarnika w piekarniku; piec 5 minut.
Tymczasem spray 13x9-calowy (3-quart) szklane naczynie do pieczenia z natryskiem do gotowania. Filety Pat tilapia suche ręcznikami papierowymi.
Posmarować masłem, posypać pozostałą 1 łyżeczką przyprawy do steków i papryką.
Umieścić w naczyniu do pieczenia.
Umieść naczynie do pieczenia na środkowym stojaku piekarnika w piekarniku.
Piec ryby i warzywa 17 do 18 minut dłużej lub aż ryby płatki łatwo z widelcem i warzywa są miękkie.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Tilapia bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku