Pieczona szynka z glazurą ananasowo-musztardową
Pieczona szynka z glazurą ananasowo-musztardową może być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojej kolekcji dań głównych. Jedna porcja tego dania zawiera około 344 g białka , 77 g tłuszczu i łącznie 3401 kalorii . Ten przepis jest dla 1 osoby i kosztuje 27,03 USD za porcję. Ten przepis z Allrecipes ma 21 fanów. Jeśli masz brązowy cukier, brązowy cukier, krążki ananasa i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny i 50 minut . Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest możliwe do poprawy. Podobne przepisy obejmują żeberka wołowe w puszce z brązowego cukru i musztardy , pieczoną galette z jabłkami i orzechami laskowymi z glazurą musztardowo-klonową i szynkę z bourbonem, melasą i glazurą pekanową .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 165 stopni Celsjusza (325 stopni Fahrenheita).
Wymieszaj w misce sok ananasowy, brązowy cukier i suchą musztardę, aż brązowy cukier się rozpuści.
Umieść szynkę w naczyniu do pieczenia, stroną przekrojoną do dołu, a następnie ułóż na niej krążki ananasa i wiśnie maraschino; w razie potrzeby zabezpiecz wykałaczkami. Włóż goździki do szynki i polej szynkę i owoce glazurą z soku ananasowego.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż polewa przypiecze się na szynce, przez 1 1/2 do 2 godzin; polewać polewką co 30 minut.
Włącz grill w piekarniku.
Grilluj szynkę, aż glazura utworzy skórkę, a plasterki ananasa się zrumienią, około 5 minut.