Pieczona szynka z glazurą ananasowo-musztardową

Pieczona szynka z glazurą ananasowo-musztardową
Pieczona szynka z glazurą ananasowo-musztardową może być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojej kolekcji dań głównych. Jedna porcja tego dania zawiera około 344 g białka , 77 g tłuszczu i łącznie 3401 kalorii . Ten przepis jest dla 1 osoby i kosztuje 27,03 USD za porcję. Ten przepis z Allrecipes ma 21 fanów. Jeśli masz brązowy cukier, brązowy cukier, krążki ananasa i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny i 50 minut . Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest możliwe do poprawy. Podobne przepisy obejmują żeberka wołowe w puszce z brązowego cukru i musztardy , pieczoną galette z jabłkami i orzechami laskowymi z glazurą musztardowo-klonową i szynkę z bourbonem, melasą i glazurą pekanową .

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 165 stopni Celsjusza (325 stopni Fahrenheita).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
2
Wymieszaj w misce sok ananasowy, brązowy cukier i suchą musztardę, aż brązowy cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Procent Tequili BlancoProcent Tequili Blanco
6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou
Musztarda W ProszkuMusztarda W Proszku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Umieść szynkę w naczyniu do pieczenia, stroną przekrojoną do dołu, a następnie ułóż na niej krążki ananasa i wiśnie maraschino; w razie potrzeby zabezpiecz wykałaczkami. Włóż goździki do szynki i polej szynkę i owoce glazurą z soku ananasowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Whisky, Np. Angel's EnvyWhisky, Np. Angel's Envy
Procent Tequili BlancoProcent Tequili Blanco
Pierścienie AnanasowePierścienie Ananasowe
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
4
Piec w nagrzanym piekarniku, aż polewa przypiecze się na szynce, przez 1 1/2 do 2 godzin; polewać polewką co 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
5
Włącz grill w piekarniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
6
Grilluj szynkę, aż glazura utworzy skórkę, a plasterki ananasa się zrumienią, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierścienie AnanasowePierścienie Ananasowe
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia28
Magazyn