Pieczona rzepa
Zapiekanka z rzepy może być właśnie tym dodatkiem, którego szukasz. Ten przepis na wegetariańskie lacto ovo jest przeznaczony dla 8 osób i kosztuje 29 centów za porcję . Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka , 3 g tłuszczu i łącznie 127 kalorii . Kilka osób przygotowało ten przepis, a 28 powiedziałoby, że trafił w dziesiątkę. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 1 godziny i 35 minut . Jest on dostarczany przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i kup sól i mielony pieprz, mąkę, brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest bardzo zła (ale nadal możliwa do poprawienia). Podobne przepisy to Fire-Roasted Jalapeño Hummus with Turnip and Beet Chips , Turnip Tots i Autumn Corn Bake .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj tłuszczem naczynie do zapiekania o średnicy 8 cali.
Umieść rzepę w dużym garnku i zalej osoloną wodą; doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu, aż będzie miękka, 15 do 20 minut.
Odcedź i przełóż do miski.
Rozgnieć rzepę, 2 łyżki masła, sól i pieprz do uzyskania gładkiej masy.
W misce wymieszaj jabłka z 2 łyżkami brązowego cukru i cynamonem.
Rozłóż połowę mieszanki rzepy w przygotowanym naczyniu do zapiekania; przykryj połową jabłek. Powtórz z pozostałą mieszanką rzepy i mieszanką jabłek.
Wymieszaj mąkę, 1/4 szklanki brązowego cukru i 2 łyżki zmiękczonego masła ręcznie w misce, aż mieszanka osiągnie jednolitą, grubą konsystencję; posyp zapiekankę.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ciasto będzie upieczone i zacznie bulgotać, około 1 godziny.