Pieczona polędwiczka wieprzowa ze śliwkami o zapachu tymianku

Pieczona polędwiczka wieprzowa ze śliwkami pachnącymi tymiankiem to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 300 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 26 minut. Jeśli masz polędwicę wieprzową, oliwę z oliwek, ząbek czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Grillowana polędwiczka wieprzowa ze śliwkami, Polędwiczki wieprzowe z prażonymi śliwkami i rozmarynem, oraz Grillowana Sałatka z polędwicy wieprzowej Adobo ze śliwkami i migdałami.
Instrukcje
Rozgrzać dużą patelnię żaroodporną na średnim ogniu.
Dodaj 1 1/2 łyżki oliwy z oliwek do patelni; zawirować do herbu.
Posypać wieprzowinę 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu.
Dodać wieprzowinę na patelnię; gotować 4 minuty, zmieniając się na brązowy ze wszystkich stron.
Umieść patelnię w piekarniku. Gotować w temperaturze 500 przez 15 minut lub aż termometr zarejestruje 14
Wyjąć wieprzowinę z patelni.
Odstawić 10 minut; pokroić w poprzek na 12 plastrów.
Rozgrzej brojlery do wysokiej.
Bez czyszczenia patelni ułóż śliwki, pokrój boki w górę, na patelni.
Połączyć pozostałe 1 łyżkę oleju, miód i czosnek, dobrze mieszając; śliwki umyć równomiernie mieszanką miodu.
Posypać pozostałą 1/4 łyżeczki soli i pozostałą 1/4 łyżeczki pieprzu. Śliwki Broil 6 minut lub do lekko zwęglone; posypać posiekanym tymiankiem.
W razie potrzeby udekoruj gałązkami tymianku.
Wine Match: The 2009 Red Diamond Merlot (Washington, $
jest gładka i owocowa, nawiązując do słodkich śliwek, które podkreślają pieczoną wieprzowinę. Zamiast tego używasz brzoskwiń?
Wlać 2010 Rybie Oko Riesling (Australia, $7), off-suche białe z aromatami owoców pestkowych. -- Gretchen Roberts
Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese
Polędwiczki wieprzowe w menu? Spróbuj sparować z Malbec, Pinot Noir i Sangiovese. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Vinan Alicia Las Compuertas Malbec z oceną 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.
![Vina Alicia Las Compuertas Malbec]()
Vina Alicia Las Compuertas Malbec
Intensywna czerwień z fioletowymi pasemkami. Niesamowite połączenie intensywności i precyzji. Ujawnia dojrzały owoc i słodki charakter jeżyny, śliwki i czerwonych owoców Marmolady. Dopełnia eleganckie nuty pieprzu, zatoki i cynamonu. Intensywne czarne owoce, duża amplituda i wyraźna suchość. Wyróżnia się delikatnymi Dojrzałymi i jedwabistymi taninami i zapewnia eleganckie i złożone odczucia w ustach. Starzenie się zwiększy złożoność wina.Idealny do sparowania z tłustym mięsem, mięsem dziczyzny, pikantnymi, wolno gotowanymi lub grillowanymi potrawami.