Pieczona Polędwica wieprzowa z morelowo-jęczmiennym Pilafem

Pieczona Polędwica wieprzowa z morelowo-jęczmiennym Pilafem
Pieczona polędwiczka wieprzowa z morelowo-jęczmiennym pilawem to bezmleczne danie główne. Na 1,96 zł za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 711 kalorii, 42g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz polędwicę wieprzową, wodę, jęczmień i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać pekan można śledzić to danie główne z Tort Bourbon z orzechami pekan: klasyk południa jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Pilaw jęczmienny z pieczoną papryką i groszkiem śnieżnym, Polędwiczki Wieprzowe Z Klejnotami Quinoa Pilaf, oraz Morelowe kotlety schabowe z brązowym ryżem-pilaf pekan.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Wieprzowinę natrzeć oliwą z oliwek, solą i pieprzem do smaku; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PieprzPieprz
WieprzowinaWieprzowina
SólSól
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
3
Połączyć dżem i sos sojowy w małej misce; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
Podgrzej dużą żaroodporną patelnię nonstick na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj pekan i gotować, często podrzucając, 3 do 5 minut, aż pachnące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
6
Orzeszki pekan przełożyć na talerz; ostudzić. Grubo posiekać pekan, i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
7
Odstawić patelnię na ciepło i dodać wieprzowinę. Gotować 5 minut, obracając co minutę lub 2 do brązowego równomiernie ze wszystkich stron. Na patelnię dodać mieszankę dżemu, seler, marchew i cebulę; mieszać, aż dżem się rozpuści, a warzywa i wieprzowina są równomiernie pokryte sosem. Wymieszać w 3/4 szklanki wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
MarchewMarchew
SelerSeler
CebulaCebula
SOSSOS
WodaWoda
WieprzowinaWieprzowina
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Umieścić patelnię w piekarniku i piec w temperaturze 375 stopni przez 18 do 20 minut lub aż termometr mięsa zarejestruje 160 stopni.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
9
Wyjąć patelnię z piekarnika; przenieść wieprzowinę na talerz. Przykryj luźno folią i pozostaw 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
10
Podczas pieczenia wieprzowiny, jęczmień wymieszać, morele i pekan do mieszanki warzywnej (pamiętaj uchwyt patelni będzie bardzo gorąco!). Natkę pietruszki wymieszać. Ostrożnie pokroić wieprzowinę na 12 równych kawałków.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
MorelaMorela
Pietruszka-naćPietruszka-nać
JęczmieńJęczmień
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Podawać na wierzchu pilawu jęczmiennego.
Składniki, których będziesz potrzebować
JęczmieńJęczmień
TrudnośćŚredni
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn