Pieczona Polędwica wieprzowa z morelowo-jęczmiennym Pilafem
Pieczona polędwiczka wieprzowa z morelowo-jęczmiennym pilawem to bezmleczne danie główne. Na 1,96 zł za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 711 kalorii, 42g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz polędwicę wieprzową, wodę, jęczmień i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać pekan można śledzić to danie główne z Tort Bourbon z orzechami pekan: klasyk południa jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Pilaw jęczmienny z pieczoną papryką i groszkiem śnieżnym, Polędwiczki Wieprzowe Z Klejnotami Quinoa Pilaf, oraz Morelowe kotlety schabowe z brązowym ryżem-pilaf pekan.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Wieprzowinę natrzeć oliwą z oliwek, solą i pieprzem do smaku; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Pieprz
Wieprzowina
Sól
Sucha Przyprawa Rub
3
Połączyć dżem i sos sojowy w małej misce; odstawić.
Podgrzej dużą żaroodporną patelnię nonstick na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Dodaj pekan i gotować, często podrzucając, 3 do 5 minut, aż pachnące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki Pekan
6
Orzeszki pekan przełożyć na talerz; ostudzić. Grubo posiekać pekan, i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki Pekan
7
Odstawić patelnię na ciepło i dodać wieprzowinę. Gotować 5 minut, obracając co minutę lub 2 do brązowego równomiernie ze wszystkich stron. Na patelnię dodać mieszankę dżemu, seler, marchew i cebulę; mieszać, aż dżem się rozpuści, a warzywa i wieprzowina są równomiernie pokryte sosem. Wymieszać w 3/4 szklanki wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Marchew
Seler
Cebula
SOS
Woda
Wieprzowina
Dżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Umieścić patelnię w piekarniku i piec w temperaturze 375 stopni przez 18 do 20 minut lub aż termometr mięsa zarejestruje 160 stopni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Piekarnik
Patelnia
9
Wyjąć patelnię z piekarnika; przenieść wieprzowinę na talerz. Przykryj luźno folią i pozostaw 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
Piekarnik
Patelnia
10
Podczas pieczenia wieprzowiny, jęczmień wymieszać, morele i pekan do mieszanki warzywnej (pamiętaj uchwyt patelni będzie bardzo gorąco!). Natkę pietruszki wymieszać. Ostrożnie pokroić wieprzowinę na 12 równych kawałków.