Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc wypróbuj smażoną polędwicę. Ten bezglutenowy przepis serwuje 10 i kosztuje $1.22 za porcję. Jedna porcja zawiera 268 kalorii, 31g białka, oraz 14g tłuszczu. 2 osoby zrobiły ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Ten przepis z Taste of Home wymaga okrągłych steków, soku z cytryny, pieprzu i cebuli. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 25 minut. Z łyżką wynik 58%, to danie jest solidne. Spróbuj Pieczone Steki Z Polędwicy Wołowej, Pieczone Steki Z Polędwicy Wołowej, oraz Pieczone Steki Z Polędwicy Wołowej dla podobnych przepisów.
Instrukcje
1
Widelcem do mięsa przebij otwory po obu stronach steków.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
2
Umieść w dużej zamykanej torbie.
3
Dodaj cebulę, sok z cytryny, olej, sól czosnkową, tymianek, oregano, sól selera i pieprz. Uszczelnij worek i obróć, aby pokryć; wstaw do lodówki na 6 godzin lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
4 Do 6 Bułek Do Hamburgerów, Podzielonych, Opcjonalnie
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
4
Odcedź i wyrzuć marynatę. Steki do pieczenia 6 cali. od ciepła przez 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
5
Posmaruj masłem i obróć. Piecz 6 minut dłużej lub do momentu, gdy mięso osiągnie pożądane wysmażenie (w przypadku średnio rzadkich termometr do mięsa powinien wskazywać 145°; średni, 160°; dobrze wysmażony, 170°).
Stek z polędwicy działa naprawdę dobrze z Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze steki dobrze komponują się z jasnymi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jednym z win, które można spróbować, jest Joseph Phelps Pastorale Vineyard Pinot Noir. Ma 4,8 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 50 dolarów.