Pieczona pierś z indyka z pieczonymi warzywami korzeniowymi i sosem Chardonnay
Need a dairy free main course? Zapiekana pierś z indyka z pieczonymi warzywami korzeniowymi i sosem Chardonnay może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Na 4,35 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 52g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 483 kalorie. Ten przepis służy 8. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Udaj się do sklepu i odbierz chardonnay, tymianek, pierś z indyka i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 75%, co jest solidne. Podobne przepisy to Grill-pieczony Herbed Indyk z sosem Chardonnay, Pieczony Indyk Z Warzywami Korzeniowymi I Sosem, oraz Pieczona pierś z indyka w sosie pomidorowym.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Pierś z indyka przeciąć na pół i zdjąć napierśnik z mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze Skórą
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
3
Kością ułożyć na dużej patelni, skropić oliwą i doprawić solą i pieprzem. Mostek będzie działał jak naturalny stojak do pieczenia. Otoczyć go z warzyw i ziół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, Odsączona
4
Skropić olejem i ponownie doprawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5
Piec w piekarniku przez 15 minut, przygotowując pierś z indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze Skórą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
6
Zalać dużą patelnię olejem. Na średnim ogniu, przesmażyć bok piersi indyka, aż będzie chrupiący. W małej misce połącz miód, liście tymianku, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze Skórą
2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Cukierki Peachie-o
7
Wyjąć indyka z patelni i pędzla pastą miodu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Wyjmij patelnię z piekarnika, a następnie połóż pierś indyka na upieczonej kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze Skórą
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, Odsączona
Posiekana Cebula (2 Cebule)
9
Wlać wino i rosół z kurczaka. Przykryć folią aluminiową i powrócić do piekarnika na 30 do 40 minut. Baste okresowo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Posiekana Cebula (2 Cebule)
10
Pierś z indyka i warzywa korzeniowe ułożyć na półmisku.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 I Pół Funta średniej Wielkości Ziemniaków O Białej Skórce, Obranych I Pokrojonych Na Kawałki
Połowa Piersi Indyka Ze Skórą
11
Podgrzać soki z patelni na płycie kuchennej nad średnim płomieniem. Zeskrobać patelnię drewnianą łyżką, aby rozluźnić cząstki z dna i boków.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, Odsączona
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
12
Mąkę wymieszać z 3 łyżkami wody, aby uzyskać zawiesinę i ubić na patelni sos. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje do konsystencji sosu, o 8 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część