Pieczona pierś z indyka z brzoskwiniowo-rozmarynową glazurą

Pieczona pierś z indyka z brzoskwiniowo-rozmarynową glazurą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 397 kalorii, 62g białka, oraz 7G tłuszczu. Na $1.9 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz rozmaryn plus 1 łyżeczka, oliwę z oliwek, pierś z indyka i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 60%. Spróbuj Pieczona Rozmarynowa Pierś Z Indyka, Pieczona Pierś Z Indyka Z Polewą Hoisin & Confit Nogi, oraz Rozmaryn Pomarańcza Pieczona Pierś Z Indyka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W dużej misce ubij razem 2 szklanki cydru jabłkowego, sól, tymianek i rozmaryn.
Dodać pierś indyka i wystarczającą ilość wody, aby przykryć ptaka. Przykryć i pozostawić solankę w lodówce 2 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
W małym rondlu podsmażamy cebulę na oleju, aż zmięknie.
Dodaj brzoskwinie, miód, sos Worcestershire, brązowy cukier i pozostałe 2 łyżki cydru jabłkowego. Doprowadzić do wrzenia. Obniżyć na wolnym ogniu i gotować, aż brzoskwinie rozbić i glazury zgęstnieje, o 12 protokół.
Wyjąć indyka z solanki i osuszyć ręcznikami papierowymi.
Posmarować olejem i doprawić pieprzem.
Indyka ułożyć na patelni. Gotować 15 minut, aż skóra zacznie się złocić. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 350 stopni F i obficie posmaruj górną część glazurą. Kontynuuj gotowanie, aż termometr do natychmiastowego odczytu włożony w najgrubszą część piersi osiągnie wewnętrzną temperaturę 165 stopni F, około 45 minut.
Niech Indyk odpocznie co najmniej 10 minut. Jego temperatura będzie nadal rosła.