Pieczona pierś z kurczaka z Prosciutto, cytryną i gałką muszkatołową
Jedna porcja zawiera 300 kalorii, 2G białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap przepis służy 2 i kosztuje 1,72 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz wino, masło, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Pieczona w piecu czosnkowym pierś z kurczaka z kością (AKA Dzielona pierś z kurczaka), Pieczony kurczak z gałką muszkatołową i pomarańczą, oraz Cytryna Zioło Pieczona Pierś Z Indyka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni.Rozluźnij skórę na jednej z piersi kurczaka, przesuwając palce pod nią, pozostawiając ją przymocowaną na krawędziach. Zawiń jeden kawałek prosciutto na plaster cytryny, pozostawiając skórkę odsłoniętą z jednej strony. Nie ma sprawy, jeśli trochę zajrzy. Delikatnie wmasować owiniętą cytrynę pod skórę. Powtórz z drugą piersią kurczaka. Obie piersi natrzeć oliwą z oliwek i dobrze doprawić dużą ilością soli i gałki muszkatołowej.
Umieść kurczaka, skórą do góry na patelni żeliwnej lub pieca, wystarczająco dużej, aby wygodnie trzymać obie piersi. Gotować przez około 30 minut, aż skóra będzie brązowa i chrupiąca.
Wyjmij kurczaka na ciepły talerz, aby odpocząć. Przenieś patelnię z jego soków patelni do góry pieca. Ustaw ciepło na średnie.
Dodaj wino do patelni do deglaze, skrobanie się rumiane kawałki na dnie patelni.
Dodać masło, wirując aż do stopienia, a następnie niech gotować 2 lub 3 protokół lekko zgęstnieć.
Podawać piersi siedząc w małej kałuży sosu pan.