Pieczona pierś z indyka z pieczonymi warzywami korzeniowymi i sosem Chardonnay
Need a dairy free main course? Zapiekana pierś z indyka z pieczonymi warzywami korzeniowymi i sosem Chardonnay może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Na 4,35 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 52g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 483 kalorie. Ten przepis służy 8. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Udaj się do sklepu i odbierz chardonnay, tymianek, pierś z indyka i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 75%, co jest solidne. Podobne przepisy to Grill-pieczony Herbed Indyk z sosem Chardonnay, Pieczony Indyk Z Warzywami Korzeniowymi I Sosem, oraz Pieczona pierś z indyka w sosie pomidorowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Pierś z indyka przeciąć na pół i zdjąć napierśnik z mięsa.
Kością ułożyć na dużej patelni, skropić oliwą i doprawić solą i pieprzem. Mostek będzie działał jak naturalny stojak do pieczenia. Otoczyć go z warzyw i ziół.
Skropić olejem i ponownie doprawić.
Piec w piekarniku przez 15 minut, przygotowując pierś z indyka.
Zalać dużą patelnię olejem. Na średnim ogniu, przesmażyć bok piersi indyka, aż będzie chrupiący. W małej misce połącz miód, liście tymianku, sól i pieprz.
Wyjąć indyka z patelni i pędzla pastą miodu.
Wyjmij patelnię z piekarnika, a następnie połóż pierś indyka na upieczonej kości.
Wlać wino i rosół z kurczaka. Przykryć folią aluminiową i powrócić do piekarnika na 30 do 40 minut. Baste okresowo.
Pierś z indyka i warzywa korzeniowe ułożyć na półmisku.
Podgrzać soki z patelni na płycie kuchennej nad średnim płomieniem. Zeskrobać patelnię drewnianą łyżką, aby rozluźnić cząstki z dna i boków.
Mąkę wymieszać z 3 łyżkami wody, aby uzyskać zawiesinę i ubić na patelni sos. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje do konsystencji sosu, o 8 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
SOS podawać razem z półmiskiem indyka.