Pieczona noga jagnięca z sosem ze świeżej mięty

Pieczona noga jagnięcina ze świeżym sosem miętowym może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 69 kalorii, 1G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka pietruszki, rozmarynu, pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczona Jagnięcina Z Sosem Ze Świeżej Mięty, Pieczona jagnięcina ze skórką z kiełbasy jagnięcej i sosem ze świeżych winogron, oraz Pieczona Jagnięcina Z Sosem Jogurtowo-Miętowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232°. na dużej, ciężkiej patelni, Wrzuć razem cebulę, 1 łyżkę. oliwa z oliwek i czosnek. Na wierzchu natka pietruszki, gałązki rozmarynu i gałązki tymianku.
Ułożyć jagnięcinę na gałązkach ziołowych. W małej misce wymieszać pozostałe 2 łyżki. olej, posiekany rozmaryn i posiekany tymianek; doprawić solą i pieprzem. Płaszcz jagnięcy z mieszaniną.
Jagnięcina pieczona przez 15 minut; obniżyć temperaturę w piekarniku do 177° i smażyć, fastrygując co 15 minut, aż termometr do mięsa włożony w najgrubszą część mięsa z dala od kości rejestruje145 średnio rzadkie, 1 godzinę i 15 minut do 2 godzin.
Zrobić sos miętowy: miętę grubo posiekać.
Przełożyć do miski i wymieszać z octem.
Odstawić jagnięcinę, przykrytą folią, na 15 minut. Jagnięcinę pokroić i podawać z sosem miętowym.