Pieczona Noga Jagnięca Z Rozmarynem

Pieczona Noga Jagnięca Z Rozmarynem
Pieczona udziec jagnięcy z rozmarynem to danie główne dla 8 osób. Jedna porcja zawiera 314 kalorii, 37 g białka i 17 g tłuszczu. Za 3,23 USD za porcję ten przepis pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, paleolitycznej i pierwotnej. Wystarczy mieszanka rozmarynu, pieprzu, cebuli i kilku innych składników, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 10 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 77%. Ten wynik jest dobry. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Pieczone udziec jagnięcy z rozmarynem, Pieczony udziec jagnięcy z rozmarynem i musztardą oraz Udziec jagnięcy pieczony z rozmarynem i czosnkiem.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 325°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Połącz oliwę, rozmaryn, cebulę, czosnek, sól i pieprz; natrzeć jagnięcinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
3
Ułożyć tłustą stroną do góry na ruszcie w płytkiej brytfance.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
4
Piec bez przykrycia przez 2 do 2,5 godziny lub do momentu, aż mięso osiągnie pożądaną konsystencję (w przypadku mięsa średnio wypieczonego termometr powinien wskazywać 145°; średni – 160°; dobrze wypieczony – 170°), od czasu do czasu polewając sokiem z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
5
Odstaw na 15 minut przed pokrojeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia45
Magazyn