Pieczona Noga Jagnięca Z Rozmarynem
Pieczona udziec jagnięcy z rozmarynem to danie główne dla 8 osób. Jedna porcja zawiera 314 kalorii, 37 g białka i 17 g tłuszczu. Za 3,23 USD za porcję ten przepis pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, paleolitycznej i pierwotnej. Wystarczy mieszanka rozmarynu, pieprzu, cebuli i kilku innych składników, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 10 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 77%. Ten wynik jest dobry. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Pieczone udziec jagnięcy z rozmarynem, Pieczony udziec jagnięcy z rozmarynem i musztardą oraz Udziec jagnięcy pieczony z rozmarynem i czosnkiem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325°.
Połącz oliwę, rozmaryn, cebulę, czosnek, sól i pieprz; natrzeć jagnięcinę.
Ułożyć tłustą stroną do góry na ruszcie w płytkiej brytfance.
Piec bez przykrycia przez 2 do 2,5 godziny lub do momentu, aż mięso osiągnie pożądaną konsystencję (w przypadku mięsa średnio wypieczonego termometr powinien wskazywać 145°; średni – 160°; dobrze wypieczony – 170°), od czasu do czasu polewając sokiem z patelni.
Odstaw na 15 minut przed pokrojeniem.