Pieczona na patelni pierś bażanta z wanilią i gruszkami

Pieczona na patelni pierś bażanta z wanilią i gruszkami
Potrzebujesz dania głównego bezglutenowego ? Pieczona pierś bażanta z wanilią i gruszkami może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis jest dla 4 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 940 g białka , 415 g tłuszczu i łącznie 8436 kalorii . Za 96,33 USD za porcję ten przepis pokrywa 76% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz szalotki, piersi bażanta, jeśli ), miód i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 1 godziny i 2 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest możliwa do poprawienia. Podobne przepisy obejmują : Gruszki waniliowe z lodami imbirowymi , Gruszki pieczone w syropie klonowym i słodkie ziemniaki oraz Gruszki pieczone w piekarniku z sosem jeżynowym .

Instrukcje

1
Aby wyleczyć bażanta: w dużej misce wymieszaj wodę, po 1/4 szklanki cukru i soli. Mieszaj, aż składniki się rozpuszczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypiorek W Płatkach, Do DekoracjiSzczypiorek W Płatkach, Do Dekoracji
1 łyżka Nasion Kolendry, Uprażonych I Drobno Zmiażdżonych1 łyżka Nasion Kolendry, Uprażonych I Drobno Zmiażdżonych
Nasiona Kolendry, Uprażone I Drobno ZmiażdżoneNasiona Kolendry, Uprażone I Drobno Zmiażdżone
1/2 Szklanki Wytrawnego Białego Wina, Najlepiej Chardonnay1/2 Szklanki Wytrawnego Białego Wina, Najlepiej Chardonnay
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wytrawne Białe Wino, Najlepiej ChardonnayWytrawne Białe Wino, Najlepiej Chardonnay
2
Dodaj piersi bażanta, przykryj folią spożywczą i odstaw do lodówki na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir KonserwowanyImbir Konserwowany
2 łyżki Konserwowanego Imbiru, Posiekanego2 łyżki Konserwowanego Imbiru, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Imbir Konserwowy, MielonyImbir Konserwowy, Mielony
3
Przygotowanie sosu: Na dużej patelni z nieprzywierającą powłoką rozgrzej 1 łyżkę masła na średnim lub średnio-wysokim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi BażantaPiersi Bażanta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Piersi Bażanta, Oddzielone Od Kości, Ze Skórą I Końcówką Skrzydła (użyj4 Duże Piersi Bażanta, Oddzielone Od Kości, Ze Skórą I Końcówką Skrzydła (użyj
4
Dodaj szalotkę i smaż, aż będzie miękka, około 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Bażanta, Oddzielone Od Kości, Ze Skórą I Końcówką Skrzydła (użyjPiersi Bażanta, Oddzielone Od Kości, Ze Skórą I Końcówką Skrzydła (użyj
5
Dodaj laskę wanilii i nasiona, białe wino, cydr i śmietanę. Doprowadź do wrzenia, gotując, aż płyny się zredukują i zgęstnieją do konsystencji sosu, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ze Skórą I Końcówką Skrzydła (użyjZe Skórą I Końcówką Skrzydła (użyj
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
2 Szklanki Pilawu Ryżowego, Uformowanego W Cylinder W Foremce Do żelatyny2 Szklanki Pilawu Ryżowego, Uformowanego W Cylinder W Foremce Do żelatyny
Piersi Bażanta (jeśli Małe)Piersi Bażanta (jeśli Małe)
Pilaw Ryżowy, Formowany W Cylinder W Formie Do żelatynyPilaw Ryżowy, Formowany W Cylinder W Formie Do żelatyny
6
Dodaj imbir. Dopraw solą i pieprzem. Trzymaj w cieple.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii1 Duża Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona WaniliiLaska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
7
W innym rondlu wymieszaj czerwone wino z miodem. Doprowadź do wrzenia na dużym ogniu, gotując, aż zredukuje się do pokrycia tylnej części łyżki, około 15 minut. Odstaw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
8
Aby upiec bażanty: Rozgrzej piekarnik do 375 stopni Fahrenheita.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
9
Na dużej patelni żaroodpornej z powłoką nieprzywierającą rozpuść 2 łyżki masła na dużym ogniu. Dopraw bażanta solą, pieprzem i kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Imbir KonserwowanyImbir Konserwowany
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
10
Dodaj bażanta skórą do dołu, smaż, aż się zrumieni i dobrze przypiecze, około 5 minut. Odwróć i przenieś patelnię na dolną półkę piekarnika. Smaż, aż będzie średnio wysmażony, około 6 do 8 minut, w zależności od wielkości piersi bażanta. Ostrożnie wyjmij gorącą patelnię z piekarnika. Odstaw na kilka minut przed pokrojeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir KonserwowanyImbir Konserwowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
11
Na innej dużej patelni z nieprzywierającą powłoką rozgrzej na wysokim ogniu 1 łyżkę masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
12
Dodaj gruszki Andegawenii i smaż, aż zaczną lekko mięknąć, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Anjou PearAnjou Pear
13
Dodaj dwie łyżki cukru i smaż, mieszając od czasu do czasu, aż brzegi się zrumienią. Zajmie to około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
14
Wyjmij gruszki i trzymaj je w cieple.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
15
Podawać: Ułożyć ryżową mieszankę pilaw w formie walca na środku każdego gorącego talerza do serwowania. Ułożyć plasterki gruszki wokół walca ryżowego. Pokroić bażanta na ukos, aby uzyskać 4 lub 6 cienkich, szerokich plasterków. Ułożyć plasterki na wierzchu walca ryżowego. Nałożyć łyżką sos waniliowo-imbirowy i z czerwonego wina artystycznie na i wokół bażanta oraz na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir KonserwowanyImbir Konserwowany
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
16
Posyp danie świeżo zmielonym czarnym pieprzem i szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
17
Udekoruj bażanta laską wanilii i gałązkami szczypiorku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Imbir KonserwowanyImbir Konserwowany
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
18
Podawać natychmiast.

Składniki

2Anjou pears (reds preferably), halved, cored and sliced into 1/2-inch thick slicesAnjou pears (reds preferably), halved, cored and sliced into 1/2-inch thick slices4krewetki i żyłkiŚwieżo zmielony czarny pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz4chives blades, for garnishchives blades, for garnish11 łyżka suszonego oreganocoriander seed, toasted and crushed finecoriander seed, toasted and crushed fine4801 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne czerwone winowytrawne czerwone wino1201 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedry white wine, preferably Chardonnaydry white wine, preferably Chardonnay22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzupokrojony świeży szczypiorekpokrojony świeży szczypiorek22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzupreserved ginger, mincedpreserved ginger, minced2381 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)851 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami161opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgecydr gruszkowycydr gruszkowy3largespheasant breasts, removed from the bone with skin and wing tip attached (usepheasant breasts, removed from the bone with skin and wing tip attached (use7smallspheasant breasts if small)pheasant breasts if small)370opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgerice pilaf, formed into a cylinder in a gelatin moldrice pilaf, formed into a cylinder in a gelatin mold73opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudge5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych4krewetki i żyłkiSólSól237opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeszalotka pokrojona w kostkęszalotka pokrojona w kostkę62 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzupasek skórki cytrynowejpasek skórki cytrynowej42 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumasło niesolonemasło niesolone1łyżka czerwony ocet winnyvanilla bean, split lengthwise in half and scraped to gather the vanilla seedsvanilla bean, split lengthwise in half and scraped to gather the vanilla seeds9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwezimna wodazimna woda
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 2 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia77
Magazyn