Pieczona na patelni pierś bażanta z wanilią i gruszkami
Potrzebujesz dania głównego bezglutenowego ? Pieczona pierś bażanta z wanilią i gruszkami może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis jest dla 4 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 940 g białka , 415 g tłuszczu i łącznie 8436 kalorii . Za 96,33 USD za porcję ten przepis pokrywa 76% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz szalotki, piersi bażanta, jeśli ), miód i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 1 godziny i 2 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest możliwa do poprawienia. Podobne przepisy obejmują : Gruszki waniliowe z lodami imbirowymi , Gruszki pieczone w syropie klonowym i słodkie ziemniaki oraz Gruszki pieczone w piekarniku z sosem jeżynowym .
Instrukcje
1
Aby wyleczyć bażanta: w dużej misce wymieszaj wodę, po 1/4 szklanki cukru i soli. Mieszaj, aż składniki się rozpuszczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypiorek W Płatkach, Do Dekoracji
1 łyżka Nasion Kolendry, Uprażonych I Drobno Zmiażdżonych
Nasiona Kolendry, Uprażone I Drobno Zmiażdżone
1/2 Szklanki Wytrawnego Białego Wina, Najlepiej Chardonnay
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wytrawne Białe Wino, Najlepiej Chardonnay
2
Dodaj piersi bażanta, przykryj folią spożywczą i odstaw do lodówki na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir Konserwowany
2 łyżki Konserwowanego Imbiru, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Imbir Konserwowy, Mielony
3
Przygotowanie sosu: Na dużej patelni z nieprzywierającą powłoką rozgrzej 1 łyżkę masła na średnim lub średnio-wysokim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Bażanta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Piersi Bażanta, Oddzielone Od Kości, Ze Skórą I Końcówką Skrzydła (użyj
4
Dodaj szalotkę i smaż, aż będzie miękka, około 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Bażanta, Oddzielone Od Kości, Ze Skórą I Końcówką Skrzydła (użyj
5
Dodaj laskę wanilii i nasiona, białe wino, cydr i śmietanę. Doprowadź do wrzenia, gotując, aż płyny się zredukują i zgęstnieją do konsystencji sosu, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ze Skórą I Końcówką Skrzydła (użyj
Piersi Bażanta Jeśli)
2 Szklanki Pilawu Ryżowego, Uformowanego W Cylinder W Foremce Do żelatyny
Piersi Bażanta (jeśli Małe)
Pilaw Ryżowy, Formowany W Cylinder W Formie Do żelatyny
6
Dodaj imbir. Dopraw solą i pieprzem. Trzymaj w cieple.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
7
W innym rondlu wymieszaj czerwone wino z miodem. Doprowadź do wrzenia na dużym ogniu, gotując, aż zredukuje się do pokrycia tylnej części łyżki, około 15 minut. Odstaw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sproszkowane Nasiona Lubczyku
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
8
Aby upiec bażanty: Rozgrzej piekarnik do 375 stopni Fahrenheita.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
9
Na dużej patelni żaroodpornej z powłoką nieprzywierającą rozpuść 2 łyżki masła na dużym ogniu. Dopraw bażanta solą, pieprzem i kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
10
Dodaj bażanta skórą do dołu, smaż, aż się zrumieni i dobrze przypiecze, około 5 minut. Odwróć i przenieś patelnię na dolną półkę piekarnika. Smaż, aż będzie średnio wysmażony, około 6 do 8 minut, w zależności od wielkości piersi bażanta. Ostrożnie wyjmij gorącą patelnię z piekarnika. Odstaw na kilka minut przed pokrojeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir Konserwowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, Obrane
11
Na innej dużej patelni z nieprzywierającą powłoką rozgrzej na wysokim ogniu 1 łyżkę masła.
Dodaj gruszki Andegawenii i smaż, aż zaczną lekko mięknąć, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Anjou Pear
13
Dodaj dwie łyżki cukru i smaż, mieszając od czasu do czasu, aż brzegi się zrumienią. Zajmie to około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
14
Wyjmij gruszki i trzymaj je w cieple.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Gruszek W Syropie
15
Podawać: Ułożyć ryżową mieszankę pilaw w formie walca na środku każdego gorącego talerza do serwowania. Ułożyć plasterki gruszki wokół walca ryżowego. Pokroić bażanta na ukos, aby uzyskać 4 lub 6 cienkich, szerokich plasterków. Ułożyć plasterki na wierzchu walca ryżowego. Nałożyć łyżką sos waniliowo-imbirowy i z czerwonego wina artystycznie na i wokół bażanta oraz na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir Konserwowany
Sproszkowane Nasiona Lubczyku
Opcjonalnie Różne Posypki I Mini Krakersy W Kształcie Misiów Miodowych
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
Połówki Gruszek W Syropie
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
16
Posyp danie świeżo zmielonym czarnym pieprzem i szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
17
Udekoruj bażanta laską wanilii i gałązkami szczypiorku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej