Pieczona miska do squasha Kabocha z jesiennymi warzywami

Pieczona miska do squasha Kabocha z jesiennymi warzywami
Pieczona miska do squasha Kabocha z jesiennymi warzywami to bezglutenowe przepis z 10 porcjami. Na 82 grosze za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 214 kalorii. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Mieszanka czosnku, sos sojowy, mielony kminek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczona Zupa Kabocha Squash, Pieczona Zupa Kabocha Squash, oraz Kabocha Pieczona Z Solą Kminkową dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Wypłukać squash i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
3
Przetnij wokół łodygi, aby uzyskać 4-calową pokrywę.
4
Zdjąć pokrywkę, zeskrobać i wyrzucić nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
NasionaNasiona
5
Umyć wnętrze kabaczka i wnętrze pokrywki 1 łyżką oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
6
Posypać lekko solą i pieprzem. Ustaw pokrywkę na squasha i umieść w 10-na 15-calowej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
7
Piec przez 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Tymczasem cebulę obrać i pokroić wzdłuż na kliny o szerokości 3/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
9
Cebulę posmarować pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek i lekko posypać solą i pieprzem. Ułóż cebulę wokół squasha i wróć do piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CebulaCebula
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Piec do squasha i cebuli są miękkie po przekłuciu, 25 do 30 minut dla cebuli i 35 do 40 minut dla squasha; usunąć po zakończeniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Tymczasem spłucz fasolkę szparagową i przycinaj końce; pokrój na około 3-calowe długości. Opłukać, łodygi i nasiona papryki połowę; pokroić w 1/4-cala szerokości paski około 2 cali długości.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
12
Masło umieścić na patelni 1-do 2-quart na średnim ogniu; gdy zacznie się topić, dodać czosnek i mieszać od czasu do czasu, aż masło się stopi, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Ubij w mirinie, sosie sojowym, Worcestershire, kminku i cayenne. Gotować, ubijając często, do mieszania smaków, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos WorcestershireSos Worcestershire
Sos SojowySos Sojowy
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
KminekKminek
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
14
Wlać do miski lub małego dzbanka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino RyżoweShaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
15
Krótko przed podaniem, w 4-do 5-kwartowej patelni na dużym ogniu, doprowadzić około 2 ćwiartek wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
16
Dodać fasolę i czerwoną paprykę; gotować tylko do chrupiące-tender do ugryzienia, 4 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
FasolaFasola
17
Dobrze odcedzić i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
18
Przenieś miskę do squasha do miski lub półmiska.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino RyżoweShaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
19
Pokrój go-do podstawy, ale nie przez podstawę-na 10 klinów, aby uzyskać kwiatową prezentację; aby uzyskać kształt miski, pokrój squasha trzy czwarte drogi do dna. Kopiec zielonej fasoli-mieszanka czerwonej papryki i prażonej cebuli w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
CebulaCebula
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
BazaBaza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino RyżoweShaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
20
Mżawka 1/4 szklanki mieszanki mirin-soja nad warzywami. Zarezerwuj pokrywkę do squasha do innego użytku lub do dekoracyjnego blatu do miski. Dodaj pozostały sos do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino RyżoweShaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje10
Ocena Zdrowia9
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn