Pieczona miska do squasha Kabocha z jesiennymi warzywami
Pieczona miska do squasha Kabocha z jesiennymi warzywami to bezglutenowe przepis z 10 porcjami. Na 82 grosze za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 214 kalorii. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Mieszanka czosnku, sos sojowy, mielony kminek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczona Zupa Kabocha Squash, Pieczona Zupa Kabocha Squash, oraz Kabocha Pieczona Z Solą Kminkową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wypłukać squash i osuszyć.
Przetnij wokół łodygi, aby uzyskać 4-calową pokrywę.
Zdjąć pokrywkę, zeskrobać i wyrzucić nasiona.
Umyć wnętrze kabaczka i wnętrze pokrywki 1 łyżką oliwy z oliwek.
Posypać lekko solą i pieprzem. Ustaw pokrywkę na squasha i umieść w 10-na 15-calowej patelni do pieczenia.
Tymczasem cebulę obrać i pokroić wzdłuż na kliny o szerokości 3/4 cala.
Cebulę posmarować pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek i lekko posypać solą i pieprzem. Ułóż cebulę wokół squasha i wróć do piekarnika.
Piec do squasha i cebuli są miękkie po przekłuciu, 25 do 30 minut dla cebuli i 35 do 40 minut dla squasha; usunąć po zakończeniu.
Tymczasem spłucz fasolkę szparagową i przycinaj końce; pokrój na około 3-calowe długości. Opłukać, łodygi i nasiona papryki połowę; pokroić w 1/4-cala szerokości paski około 2 cali długości.
Masło umieścić na patelni 1-do 2-quart na średnim ogniu; gdy zacznie się topić, dodać czosnek i mieszać od czasu do czasu, aż masło się stopi, około 1 minuty.
Ubij w mirinie, sosie sojowym, Worcestershire, kminku i cayenne. Gotować, ubijając często, do mieszania smaków, 1 do 2 minut.
Wlać do miski lub małego dzbanka.
Krótko przed podaniem, w 4-do 5-kwartowej patelni na dużym ogniu, doprowadzić około 2 ćwiartek wody do wrzenia.
Dodać fasolę i czerwoną paprykę; gotować tylko do chrupiące-tender do ugryzienia, 4 do 5 protokół.
Dobrze odcedzić i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przenieś miskę do squasha do miski lub półmiska.
Pokrój go-do podstawy, ale nie przez podstawę-na 10 klinów, aby uzyskać kwiatową prezentację; aby uzyskać kształt miski, pokrój squasha trzy czwarte drogi do dna. Kopiec zielonej fasoli-mieszanka czerwonej papryki i prażonej cebuli w środku.
Mżawka 1/4 szklanki mieszanki mirin-soja nad warzywami. Zarezerwuj pokrywkę do squasha do innego użytku lub do dekoracyjnego blatu do miski. Dodaj pozostały sos do smaku.