Pieczona kukurydza na kolbie
Przepis Ember-pieczona kukurydza na kolbie jest gotowa w około 45 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Jedna porcja zawiera 113 kalorii, 3G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 87 centów za porcję. Ten przepis od Epicurious ma 2 fanów. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Udaj się do sklepu i odbierz kłosy kukurydzy, sól koszerną, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 20%, co nie jest takie super. Podobne przepisy to Ziemniaki Pieczone W Soli Z Kremem Z Szalotki, Grillowanie: pieczone bataty z masłem cynamonowo-klonowym, oraz Ember-pieczone stosy focaccia.
Instrukcje
Delikatnie odciągnij łuski od kukurydzy( nie odciągaj od kolby); Usuń jedwab. Pociągnij łuskę nad kukurydzą, aby pokryć ziarna. Zabezpieczyć łuski szczelnie sznurkiem lub paskiem folii. Moczyć w dużym garnku wody o temperaturze pokojowej przez co najmniej 15 minut i do 1 godziny.
W międzyczasie wyjąć ruszt grillowy i rozpalić gorący ogień w grillu węglowym, pozwalając na spalenie ogniska, aż węgiel całkowicie pokryje się popiołem (lub użyć pokrytych popiołem palników pozostałych po grillowaniu dania głównego).
Wepchnij węgle na jedną stronę grilla. Ułóż 3 kłosy kukurydzy w jednej warstwie na rozszczepionym grillu; przykryj kukurydzę węglami. Powtórz drugą stronę z pozostałymi węglami i kukurydzą, równomiernie rozprowadzając węgle po kukurydzy.Piecz kukurydzę, aż większość ziaren będzie złotobrązowa, około 10 minut (niektóre ziarna będą obleczone ciemnobrązowymi plamkami).
Usuń łuski; użyj pędzla do ciasta, aby usunąć popiół.