Pieczona komosa ryżowa " Mac " z serem
Pieczone Quinoa " Mac " i ser może być tylko głównym daniem szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.24 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 463 kalorie, 24g białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. 51 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz oliwę z oliwek, jajka, paprykę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Wegański makaron z serem, Najlepszy wegański ser Mac n' , oraz Three Cheese Mac-domowy makaron z serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 177°. Spray 13x9-calowy (3-quart) szklane naczynie do pieczenia z natryskiem do gotowania.
W rondlu 3-quart rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i pomidora; przykryć i gotować 5 minut lub aż cebula jest półprzezroczysta i miękkie.
Wymieszać z komosą ryżową i czosnkiem. Gotować od 3 do 4 minut lub do momentu, aż ziarna zaczną być półprzezroczyste i lekko brązowe (nadal będą niedogotowane).
Wymieszać z solą, pieprzem i papryką.
Dodaj wodę; przykryj i gotuj 15 do 20 minut dłużej, mieszając od czasu do czasu, aż większość płynu zostanie wchłonięta.
Wyjąć z ognia; odstawić 5 minut.
W średniej misce, ubić jajka i mleko z trzepaczką do dobrze wymieszane. Wymieszać z mieszaniną quinoa.
Dodać 1 1/2 szklanki sera; wymieszać do połączenia.
Wlać mieszaninę do naczynia do pieczenia.
Piec 30 do 35 minut lub aż brzegi zaczną brązowieć. Aby służyć, łyżka do poszczególnych misek do serwowania; top z dodatkowym serem, śmietaną i zieloną cebulą.