Pieczona kaczka z sosem pomarańczowym

Pieczona kaczka z sosem pomarańczowym
Na 3,43 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 427 kalorii, 3G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 1. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką wodę, galaretkę porzeczkową, mieloną musztardę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 10 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pieczona kaczka z sosem pomarańczowym, Pieczona Kaczka L ' Orange, oraz Kaczka pieczona z pomarańczową glazurą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Przymocuj skórę szyi kaczątka do pleców szaszłykami. Złóż skrzydła w poprzek pleców, dotykając końcówek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrzydełka Z KurczakaSkrzydełka Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
3
Kłaść kaczątko, piersi bokiem do góry, na stojaku w płytkiej patelni do pieczenia. Przebić skórę widelcem. Luźno związać nogi z ogonem, w razie potrzeby, aby lepiej utrzymać równomierny kształt podczas gotowania. Włóż termometr do mięsa, aby końcówka była w najgrubszej części mięśnia uda i nie dotykała kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
KościKości
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Piecz ok. 2 godz. 30 min. do termometru 82° i sok nie jest już różowy po przecięciu środka uda.
Składniki, których będziesz potrzebować
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
5
Umieść namiot z folii aluminiowej luźno na piersi w ciągu ostatniej godziny, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
6
Kaczątko umieścić na podgrzewanym talerzu.
7
Odstawić na 15 minut dla łatwiejszego rzeźbienia.
8
Skórkę pomarańczową, sok pomarańczowy, galaretkę, sok z cytryny, musztardę i sól rozgrzać do zagotowania w 1-ćwiartkowym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
MusztardaMusztarda
GalaretkaGalaretka
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
9
Wymieszać wodę i skrobię kukurydzianą; wymieszać z sosem. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż mieszanina zgęstnieje i zagotuje się. Zagotować i wymieszać 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
SOSSOS
WodaWoda
10
Wymieszać z pomarańczą i likierem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
LikierLikier
11
Kaczątko posmarować odrobiną sosu pomarańczowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
SOSSOS
12
Podawać z pozostałym sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 10 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia6
Magazyn