Pieczona kaczka z sosem pomarańczowym
Na 3,43 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 427 kalorii, 3G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 1. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką wodę, galaretkę porzeczkową, mieloną musztardę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 10 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pieczona kaczka z sosem pomarańczowym, Pieczona Kaczka L ' Orange, oraz Kaczka pieczona z pomarańczową glazurą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Przymocuj skórę szyi kaczątka do pleców szaszłykami. Złóż skrzydła w poprzek pleców, dotykając końcówek.
Kłaść kaczątko, piersi bokiem do góry, na stojaku w płytkiej patelni do pieczenia. Przebić skórę widelcem. Luźno związać nogi z ogonem, w razie potrzeby, aby lepiej utrzymać równomierny kształt podczas gotowania. Włóż termometr do mięsa, aby końcówka była w najgrubszej części mięśnia uda i nie dotykała kości.
Piecz ok. 2 godz. 30 min. do termometru 82° i sok nie jest już różowy po przecięciu środka uda.
Umieść namiot z folii aluminiowej luźno na piersi w ciągu ostatniej godziny, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu.
Kaczątko umieścić na podgrzewanym talerzu.
Odstawić na 15 minut dla łatwiejszego rzeźbienia.
Skórkę pomarańczową, sok pomarańczowy, galaretkę, sok z cytryny, musztardę i sól rozgrzać do zagotowania w 1-ćwiartkowym rondlu.
Wymieszać wodę i skrobię kukurydzianą; wymieszać z sosem. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż mieszanina zgęstnieje i zagotuje się. Zagotować i wymieszać 1 minutę.
Wymieszać z pomarańczą i likierem.
Kaczątko posmarować odrobiną sosu pomarańczowego.
Podawać z pozostałym sosem.