Pieczona kaczka z sosem cytrusowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj pieczonej kaczki z sosem cytrusowym. Ten przepis służy 4. Na 5,22 zł za porcję, ten przepis okładki 49% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 73g białka, 247 g tłuszczu, oraz w sumie 2572 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Mieszanka nasion kolendry, sól i pieprz, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Delikatna pieczona kaczka z cytrusami i marchewką, Piersi z kaczki z sosem cytrusowo-wiśniowym, oraz Pieczona kaczka z sosem pomarańczowym.
Instrukcje
Ukłuj kaczkę ostrym nożem. Całość przyprawiamy solą i pieprzem, a następnie polewamy pomarańczą i cytryną.
Na średniej patelni połącz wodę, nasiona kolendry i szyję kaczki.
Kaczkę ułożyć na stelażu, doprawić solą i pieprzem, ułożyć na patelni i przykryć folią. Doprowadzić wodę do wrzenia na dużym ogniu.
Przenieść kaczkę do piekarnika i piec przez 1 godzinę, aż większość tłuszczu zostanie wytopiona.
Przenieść kaczkę na powierzchnię roboczą. Zwiększ temperaturę piekarnika do 35
Odcedzić soki z patelni do średniej miski i odcedzić tłuszcz. Odstaw kaczkę na patelnię i nakłuj ją po raz drugi. Pieczenie odkryte przez 1 godzinę.
Zwiększ temperaturę piekarnika do 40
Przełóż wszystkie soki z jamy do patelni i przenieś kaczkę na dużą blachę do pieczenia. Piecz kaczkę przez 45 minut dłużej, aż mięso będzie bardzo miękkie, a skóra chrupiąca.
W międzyczasie ustawić patelnię na umiarkowanie wysokim ogniu.
Dodać sok pomarańczowy i cytrynowy i gotować przez 1 minutę.
Dodaj zarezerwowane soki i sos sojowy i gotować przez 1 minutę dłużej.
Wlać płyn do małego rondla i doprowadzić do duszenia na umiarkowanym ogniu.
W średniej misce, zrobić pastę z masłem i mąką.
Ubij w 1/4 szklanki gorącej cieczy, aż będzie gładka, a następnie zeskrobaj mieszaninę do rondla. Dusić na małym ogniu, ubijając, aż sos zgęstnieje, o 2 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Przenieś kaczkę na deskę do rzeźbienia i pozostaw na 10 minut. Pokroić kaczkę i podawać z sosem cytrusowym.