Pieczona Jagnięcina Z Polewą Jogurtowo-Miętową

Need a danie główne bezglutenowe? Pieczona jagnięcina z jogurtowo-miętową glazurą może być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 274 kalorie. Na 2,46 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wielkanoc. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz sól, jogurt, ziemniaki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Pieczona Jagnięcina Z Sosem Jogurtowo-Miętowym, Stelaż jagnięcy z Chutney-miętowa glazura, oraz Grillowane szaszłyki z jagnięciną i figą z polewą miętowo-pieprzową.
Instrukcje
Trim tłuszczu z jagnięciny. Zrobić kilka małych plasterków w jagnięcinie; stuff z plasterkami czosnku.
Połączyć jogurt i 5 kolejnych składników (jogurt przez liście laurowe) w dużej torebce z zamkiem błyskawicznym; dodać jagnięcinę. Zapiekać i marynować w lodówce przez co najmniej 8 godzin.
Wyjąć jagnięcinę z worka, zastrzegając marynatę.
Umieścić jagnięcinę na patelni brojlerów; włóż termometr mięsa do najgrubszej części jagnięciny.
Zalać marynatą jagnięciną; ziemniaki ułożyć wokół jagnięciny. Lekko posmarować ziemniaki sprayem do gotowania i posypać solą.
Piec w temperaturze 450 przez 15 minut. Zmniejszyć temperaturę piekarnika do 325 (nie wyjmować jagnięciny z piekarnika).
Piec dodatkowe 1 godzinę i 15 minut lub aż termometr rejestruje 145 (średnio rzadkie) do 160 (średnio).