Pieczona jagnięcina z oliwkami, cytryną i świeżym Oregano

Need a bezglutenowe, całe 30 i דל פחמימות,zne danie główne? Pieczona jagnięcina z oliwkami, cytryną i świeżym Oregano może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 531 kalorii. Ten przepis służy 6. Na $2.9 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wielkanoc będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz marokańską cytrynę konserwową, klarowane masło, pieczeń jagnięcą i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć zakonserwowaną cytrynę, można podążać tym daniem głównym z Świąteczne Stollen Madeleines z zachowaną cytryną jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Oliwki marynowane z cytryną i Oregano, Pieczone młode ziemniaki z cytryną, Oregano i oliwkami, oraz Grillowana Cała makrela z cytryną, Oregano i oliwkami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 275 stopni Fahrenheita.Kratownica i zawiązać pieczeń jagnięcą ze 100% bawełnianego sznurka do gotowania, aby zapewnić nawet gotowanie atrakcyjny wygląd.Przebić pieczeń jagnięcą, wkładając około połowy ząbków czosnku do pieczeni. Zarezerwuj Pozostałe goździki na patelni.
Podgrzać około dwóch łyżek klarowanego masła w żeliwnej patelni nad średnim płomieniem, aż się roztopi.
Na rozgrzany tłuszcz dodajemy podsmażoną i wiązaną jagnięcinę, pieczoną z każdej strony przez około 1 minutę.Zmniejszyć ogień do średniej i dodać suszone na słońcu oliwki, ćwiartki konserwowane cytryny, Pozostałe ząbki czosnku i około połowy świeżego oregano na patelni. Pozostawić tę mieszaninę do gotowania z jagnięciną, mieszając w razie potrzeby, przez około dwie minuty.
Wlać około 1 szklanka czerwonego lub białego wina lub kurczaka bulionu, na patelnię.
Wyjmij z ognia i umieść patelnię w piekarniku nagrzanym do 275 stopni Fahrenheita.Pieczemy przez około dwie do trzech godzin, w zależności od wielkości pieczeni.
Podawać na patelni, posypane pozostałym świeżym oregano.