Pieczona jagnięcina z cytryną i miętą

Pieczona jagnięcina z cytryną i miętą
Pieczona jagnięcina z cytryną i miętą może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Ten przepis służy 6 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 50 g białka, 20 g tłuszczu i łącznie 693 kalorie. Za 6,06 USD za porcję ten przepis pokrywa 46% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork wymaga cebuli, liści mięty, czosnku i udźca jagnięcego. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godziny i 22 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 86% wyniku, co jest świetnym wynikiem. Podobne przepisy to Wolno pieczone udziec jagnięcy z miętą i cytryną, cytrynowo-miętowe kotlety jagnięce i pita jagnięca z sosem cytrynowo-miętowym.

Instrukcje

1
W dużej torbie zapinanej na zamek dodaj jagnięcinę, marynatę z papryki cytrynowej, posiekany czosnek, paprykę i miętę. Odciśnij powietrze i pozostaw marynatę w temperaturze pokojowej na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
2
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
3
Połóż posiekaną cebulę na dnie brytfanny.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
4
Wyjmij jagnięcinę z torby i połóż na cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
5
Wlać mieszaninę marynaty na jagnięcinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
6
Włóż do nagrzanego piekarnika i natychmiast zmniejsz temperaturę do 375 stopni F. Piecz przez około 30 minut na funt lub do momentu, gdy termometr do mięsa włożony w najgrubszą część mięsa zarejestruje 165 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
7
Wyjmij z piekarnika i namiotu z folią aluminiową i odstaw na 10 minut przed rzeźbieniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
8
Podawać z kuskusem szafranowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża MiętaPosiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
SzafranSzafran
9
W średnim rondlu zagotuj bulion, szafran i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
10
Zdjąć z ognia i wymieszać z kuskusem. Przykryj i odstaw na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża MiętaPosiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
11
Ugotowany kuskus przełożyć do średniej miski i rozgnieść widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kuskus GotowanyKuskus Gotowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
12
Dodać pozostałe składniki i wymieszać do połączenia.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 22 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia100
Magazyn