Pieczona gęś z sosem porzeczkowym

Pieczona gęś z sosem porzeczkowym
Pieczona gęś z sosem porzeczkowym to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 8 i kosztuje $6.91 za porcję. Jedna porcja zawiera 1863 kalorie, 82g białka, oraz 172g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz ubraną Gęś, SOS porzeczkowy, marchewkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć porzeczkę, można podążać tym daniem głównym z Ciasto Z Czerwoną Porzeczką jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 83%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Pieczona Gęś Z Sosem Jałowcowym, Przyprawiona pieczona gęś z sosem z patelni suszonych owoców, oraz Pieczona wieprzowina z sosem porzeczkowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Usunąć luźny tłuszcz z jamy gęsi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
2
Usunąć podroby i szyję; rezerwy na inne zastosowania. W razie potrzeby odetnij skrzydła tuż poniżej łokcia. Gęś dokładnie opłukać zimną wodą; osuszyć ręcznikami papierowymi. Za pomocą igły kratownicowej lub ostrego szpikulca nakłuć skórę na całej powierzchni, zwłaszcza wokół dolnej części piersi i ud, trzymając igłę prawie równolegle do gęsi, aby uniknąć przekłucia mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
3
Dodaj wodę do wysokiego garnka, wypełniając dwie trzecie pełne; doprowadzić do wrzenia toczenia. Delikatnie opuść Gęś do wrzącej wody, koniec szyi w dół; gotuj 1 do 2 minut lub aż pojawi się" gęsia skórka".
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Usuń gęś i powtórz procedurę, zanurzając koniec gęsiego ogona w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
5
Odcedzić; osuszyć Gęś ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
6
Umieścić Gęś, piersi bok do góry, na stojaku w patelni brojlerów. Przechowywać w lodówce, 24 do 48 godzin. (Im dłużej suszysz gęś na powietrzu, tym chrupiąca skóra będzie po upieczeniu).
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Przypraw Do Steków Lub Sól I świeżo Zmielony Czarny PieprzMieszanka Przypraw Do Steków Lub Sól I świeżo Zmielony Czarny Pieprz
7
Połącz sól i pieprz. Przetrzyj całą gęś i wewnętrzną jamę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie
Gęś CałaGęś Cała
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
8
Umieścić pomarańczę i dalej 3 składniki w jamie ciała gęsi.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Gęś CałaGęś Cała
9
Gęś, od strony piersi w dół, umieścić na lekko nasmarowanym stelażu w patelni do pieczenia. Piecz w temperaturze 325 przez 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
10
Wyjąć gęś z piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
11
Odcedzić i wyrzucić tłuszcz z patelni. Powrót Gęś, piersi bok do góry, do stelażu na patelni; pieczeń 1 1/2 godziny. Zwiększyć temperaturę piekarnika do 400 i piec jeszcze 15 minut lub aż skóra będzie bardzo chrupka i termometr włożony do uda 18
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
12
Wyjąć gęś z piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
13
Odstawić na 20 minut przed wyrzeźbieniem.
14
Podawać z sosem porzeczkowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorzeczkiPorzeczki
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia63
Magazyn