Pieczona flądra z sosem tatarskim
Pieczona flądra z sosem tatarskim to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Na $2.1 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 21g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 164 kalorie. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz cytrynowe kliny, ostry sos, sól czosnkową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%. Spróbuj Flądra Francuska Pieczona, Broiled Flunder (So Easy!), oraz Flądra pieczona z parmezanem glazura "Cezar" dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki i 1/4 łyżeczki ostrego sosu w małej misce; odstawić.
Posyp rybę 3/4 łyżeczki ostrego sosu, sokiem z cytryny i 3 dodatkami.
Umieść rybę na patelni brojlerów pokrytej sprayem do gotowania.
Broil ryby 5 minut lub aż ryby płatki łatwo testowane widelcem.
Podawać z sosem tatarskim i klinami cytrynowymi.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Alzacja Willm Pinot Gris Reserve. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.