Pieczona fasolka szparagowa z migdałami krucha
Pieczona fasolka szparagowa z migdałami krucha może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 231 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje 67 centów za porcję. Mieszanka cukru, fasola, sól koszerna, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zielona Fasola Migdałowa, Zielona Fasola Migdałowa, oraz Steki zapiekane i sos z zielonego pieprzu z pieczonymi ziemniakami i zieloną fasolką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Na patelni umieścić fasolkę szparagową i wymieszać z oliwą z oliwek i 1/4 łyżeczki soli.
Umieść migdały na blasze do pieczenia. Pieczone migdały i fasolkę szparagową przez 10 minut. Odstawić migdały na bok. Fasolkę szparagową przykryć folią i piec przez dodatkowe 30 minut.
Podczas gdy zielona fasola są pieczenia, sprawiają, że kruche. Spryskać arkusz folii sprayem do gotowania i odstawić.
W małym, bardzo czystym rondlu umieścić cukier i 1/2 szklanki wody, aby cukier był całkowicie zalany wodą. Włącz ciepło do wysokiej i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu.
Niech karmelizować aż głęboko, złoty kolor, obserwując stale, jak dzieje się to dość szybko. Wymieszać posiekane migdały, jeszcze ciepłe z piekarnika.
Rozprowadzić ten lepki Kruchy na przygotowanej folii.
Posypać pozostałą 1/4 łyżeczki soli i ostudzić.
Połączyć fasolkę szparagową i migdały kruche następnie służyć.