Pieczona czerwona papryka z bakłażanem (Funghetto)
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać pieczone czerwone papryki z bakłażanem (Funghetto) spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 479 kalorii, 7G białka, oraz 36 g tłuszczu każdy. Na 2,48 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Mieszanka parmezanu, oliwy z oliwek, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczony bakłażan z papryką, pomidorami i ziołami, Melanzane a funghetto (bakłażan w stylu grzybowym), oraz Pieczona czerwona papryka: dwie techniki pieczenia i sposób ich marynowania.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
1
Umieść stojak piekarnika na środku piekarnika i rozgrzej do 400 stopni F. Spryskaj małe naczynie do pieczenia lub blachę do pieczenia sprayem do gotowania oleju roślinnego. Ułożyć paprykę, pokroić w bok, na blasze do pieczenia i skropić oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienko Pokrojona Pancetta, Pokrojona Na Kawałki O Wielkości 1/4 Cala
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej Papryki
6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Piec, aż papryka będzie miękka, ale nadal trzyma swój kształt, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
1
Rozgrzać olej roślinny na średnim ogniu w 12-calowej patelni nonstick.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
2
Dodać bakłażan w partiach i gotować, często mieszając, aż złoty, 15 do 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
3
Odcedzić na papierowych ręcznikach i doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
1
Połączyć gotowane bakłażan, SOS pomidorowo-bazyliowy, oliwki, kapary, sól i pieprz w 12-calowej patelni nonstick. Doprowadzić do duszenia i gotować, aż lekko zgęstnieje, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Ciasto Kukurydziane
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
2
Do polewy: w małej misce, połączyć bułkę tartą i parmezan.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
3
Rozgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)
4
Łyżka nadzienia do papryki i posypać nadzieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
5
Skropić oliwą z oliwek i dusić, aż powstanie złota skórka, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala