Pieczona cukinia z ricottą i miętą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj prażonej cukinii z Ricottanem i miętą. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 84 kalorie, 3G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka pieprzu, ricotty, nasion kopru włoskiego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Z łyżeczką wynik 73%, to danie jest dobre. Spróbuj Cukinia z ricottą, miętą i bazylią, Cukinia, Mięta I Ricotta Frittata, oraz Smażona Cukinia Z Miętą I Ricottą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozłóż pokrojoną w kostkę cukinię na 2 dużych blachach do pieczenia.
Skropić 2 łyżkami oliwy z oliwek i doprawić solą i czarnym pieprzem. Piecz przez około 18 minut, aż cukinia zbrązowieje na brzegach.
Posyp cukinię pokruszoną czerwoną papryką, nasionami kminku i nasion kopru włoskiego i piecz do pachnącego, o 2 minuty dłużej.
Przenieść cukinię do miski. Wymieszać z sokiem z cytryny i doprawić solą. Posmarować ricottę cukinią i skropić oliwą z oliwek.
Udekorować liśćmi mięty i podawać.