Pieczona Cukinia
Pieczona cukinia może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 77 kalorii, 3G białka, oraz 5G tłuszczu. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, węgierską paprykę, bułkę tartą panko i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis od Foodnetwork ma 15 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczona Cukinia, Pieczona Cukinia, oraz Pieczona Cukinia dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzać piekarnik do 350 stopni F.
Pędzel 1 łyżeczka oliwy z oliwek na dnie naczynia do pieczenia 8 na 8 cali. Ułóż plastry cukinii w naczyniu z nakładającym się wzorem w rzędach lub spiralą w naczyniu na ciasto.
Posypać solą, pieprzem i papryką.
Aby zrobić polewę: w misce wymieszać bułkę tartą panko, tymianek, parmezan i doprawić posypką soli i kilkoma zmielonymi pieprzem.
Dodaj 1 łyżkę oliwy z oliwek i mieszaj, aż cała bułka tarta będzie nasączona żółtym odcieniem oliwy.
Posypać polewą równomiernie na naczyniu i piec, aż top jest złoty kolor, 30 do 35 protokół.