Pieczona brukselka z kapustą i orzeszkami piniowymi
Pieczona brukselka z kapustą i orzeszkami piniowymi to bezglutenowe i pierwotne przystawka. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 505 kalorii, 11g białka, oraz 35 g tłuszczu każdy. Na 2,88 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz brukselkę, ząbki czosnku, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest super. Spróbuj Pieczona brukselka z kapustą i orzeszkami piniowymi, Pieczona brukselka z kapustą i orzeszkami piniowymi, oraz Pieczona Brukselka Z Orzeszkami Pinii dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozłóż orzeszki piniowe w talerzu ciasta i tosty przez około 3 minuty, aż złoty kolor będzie brązowy. Na dużą blachę do pieczenia wrzucić brukselkę z 1 łyżką oliwy z oliwek i doprawić solą i czarnym pieprzem. Piecz przez około 15 minut, aż brukselka będzie lekko karmelizowana i miękka.
Tymczasem, w małej misce, ubić sok z cytryny z miodem, musztarda, cayenne i chile proszku. Powoli ubijamy 1/4 szklanki oliwy i doprawiamy solą i pieprzem.
W dużej misce wrzucić kapustę z prażonymi orzeszkami piniowymi i żurawiną. Na małej patelni podgrzej pozostałą oliwę z oliwek.
Dodać czosnek i gotować na umiarkowanym ogniu, aż złoty, o 1 minutę. Na kapustę zeskrobać czosnek i gorący olej.
Dodać brukselkę i wrzucić, następnie dodać dressing i wrzucić ponownie. Wióry serowe rozsypać na wierzchu i od razu podawać.