Pieczona brukselka z glazurą żurawinową
Pieczona brukselka z glazurą żurawinową wymaga ok. 40 minut od początku do końca. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.05 za porcję. Jedna porcja zawiera 176 kalorii, 6G białka, oraz 9g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. Udaj się do sklepu i odebrać sól i pieprz, sos żurawinowy, sok żurawinowy, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest idealny do Boże Narodzenie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 52%. Spróbuj Pieczona w piecu brukselka z glazurą balsamiczną, Pieczona brukselka z granatem-glazura balsamiczna, oraz Agawa-pieczona brukselka z wegańską glazurą nerkowca dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: wykałaczki
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
W małym garnku połącz sos żurawinowy i sok. Doprowadzić do duszenia na małym ogniu, ubijając, aż będzie gładka.
Na dużej patelni z metalową rączką podsmaż boczek, aż będzie chrupiący, a następnie wyjmij z patelni talerz wyłożony papierowymi ręcznikami. Na tej samej patelni dodać brukselkę, szalotkę, czosnek i doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Saute przez 5 minut na średnim ogniu, aby dać brukselka trochę koloru.
Umieść patelnię w piekarniku na 10 minut.
Wyjąć z piekarnika i polać polewą żurawinową. Wróć do piekarnika i piecz przez kolejne 10 minut.
Szaszłyk każdej brukselki wykałaczką, ułóż na półmisku i podawaj na ciepło.