Pieczona brukselka z glazurą żurawinową

Pieczona brukselka z glazurą żurawinową
Pieczona brukselka z glazurą żurawinową wymaga ok. 40 minut od początku do końca. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.05 za porcję. Jedna porcja zawiera 176 kalorii, 6G białka, oraz 9g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. Udaj się do sklepu i odebrać sól i pieprz, sos żurawinowy, sok żurawinowy, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest idealny do Boże Narodzenie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 52%. Spróbuj Pieczona w piecu brukselka z glazurą balsamiczną, Pieczona brukselka z granatem-glazura balsamiczna, oraz Agawa-pieczona brukselka z wegańską glazurą nerkowca dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: wykałaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wyraźny Aromat MasłaWyraźny Aromat Masła
2
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
3
W małym garnku połącz sos żurawinowy i sok. Doprowadzić do duszenia na małym ogniu, ubijając, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowySos żurawinowy
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
4
Zdjąć z ognia i odstawić
5
Na dużej patelni z metalową rączką podsmaż boczek, aż będzie chrupiący, a następnie wyjmij z patelni talerz wyłożony papierowymi ręcznikami. Na tej samej patelni dodać brukselkę, szalotkę, czosnek i doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Saute przez 5 minut na średnim ogniu, aby dać brukselka trochę koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
7
Umieść patelnię w piekarniku na 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Wyjąć z piekarnika i polać polewą żurawinową. Wróć do piekarnika i piecz przez kolejne 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W PlasterkiBrzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W Plasterki
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
9
Szaszłyk każdej brukselki wykałaczką, ułóż na półmisku i podawaj na ciepło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wyraźny Aromat MasłaWyraźny Aromat Masła
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia12
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn