Pieczona Baklawa Z Warzywami Zimowymi

Pieczona Baklawa Z Warzywami Zimowymi
Przepis pieczone zimowe warzywa Baklava może zaspokoić twoje pragnienie w ok. 75 godzin. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 508 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 2,08 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Zima będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Mieszanka wody, pasternak, bułka tarta, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Pieczona Zimowa Zupa Jarzynowa, Pieczone Zimowe Trio Warzywne, oraz Pieczona Zimowa Zupa Chlebowa Jarzynowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 218° z regałami w górnej i dolnej części.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Pulsuj orzechy włoskie z bułką tartą w robocie kuchennym, aż orzechy zostaną drobno posiekane (nie zmielone).
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
3
Obrać ziemniaki i pokroić 1/4 cala grubości. Podziel wszystkie warzywa między 2 duże 4-stronne Patelnie i wrzuć każdą patelnię warzyw z 3 łyżkami oleju, 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
ZiemniakZiemniak
PieprzPieprz
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Pieczone warzywa, mieszając i przełączając pozycję patelni w połowie, aż zmiękną i złocisto brązowe plamy, 35 do 40 minut. Pozostaw piekarnik włączony z 1 stelażem pośrodku.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Dodaj 1/3 szklanki wody do każdej patelni warzyw i wymieszać i zeskrobać brązowe kawałki od dołu. Posiekać 1/4 szklanki liści kopru włoskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Koper WłoskiKoper Włoski
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Wszystkie warzywa połączyć na 1 patelni i wrzucić z koprem i koperkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Koper WłoskiKoper Włoski
KoperKoper
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Umyć naczynie do pieczenia z pozostałą oliwą z oliwek. Przykryj stos arkuszy folii folią i wilgotnym ręcznikiem kuchennym. Pozostając przykrytym Filo i szybko pracując, umieść 1 arkusz na powierzchni roboczej, a następnie delikatnie posmaruj olejem i posyp 2 zaokrąglonymi łyżkami mieszanki orzecha włoskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto FiloCiasto Filo
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
Folia FoliowaFolia Foliowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
8
Umieść na wierzchu kolejny arkusz Filo i powtórz szczotkowanie i posypywanie. Top z trzecim arkuszu i pędzla z olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
9
Serweta filo stos w jednej połowie naczynia do pieczenia, delikatnie naciskając go do dołu i do góry stronie i pozostawiając zwis. Dodać kolejny stos z 3 więcej arkuszy phyllo, więcej oleju, i pozostałej mieszaniny orzecha włoskiego. Zasłona do drugiej połowy naczynia (filo będzie pokrywać się w środku naczynia).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto FiloCiasto Filo
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
10
Łyżka warzyw do skorupy phyllo. Złóż zwis w kierunku środka nad nadzieniem (nie pokryje warzyw) i umyj krawędź olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
11
Pędzel pozostałe 2 arkusze filo z pozostałym olejem, rozerwać na pół, zgniatać i ułożyć na wierzchu nadzienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
12
Piec w środku piekarnika, aż phyllo będzie głęboki złoty kolor, 20 do 25 minut. Schłodzić 5 minut przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W75 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia78
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeZimowe
Magazyn