Pieczona Alaska
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać pieczone Alaskan spróbować. Jedna porcja zawiera 1501 kalorii, 26g białka, oraz 29g tłuszczu. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 2,62 zł za porcję. 8 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz syrop kukurydziany, wodę, przez 5 na 1/2-calowy kawałek ciasta szyfonu i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby wykorzystać ciasto lb można śledzić to danie główne z Brązowy Cukier Funt Ciasto jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczona Alaska, Pieczona Alaska, oraz Pieczona Alaska dla podobnych receptur.
Instrukcje
Linia A 9 przez 5-calowy bochenek patelni z folią.
Zmiękczone lody umieścić na patelni bochenka i równomiernie rozprowadzić.
Ułóż kawałek ciasta na wierzchu lodów, lekko naciśnij i umieść patelnię w zamrażalniku na 1 godzinę.
Po godzinie połącz cukier, syrop kukurydziany i wodę w 2-ćwiartkowym rondlu i umieść na dużym ogniu. Wymieszać, aż cukier się rozpuści, około 5 minut. Klip na termometr cukierki i doprowadzić mieszaninę do 240 stopni F.
Podczas gotowania syropu umieść białka, sól i wanilię w misce miksera stojącego i, używając nasadki trzepaczki, ubijaj jajka na dużej prędkości, aż osiągną średnie szczyty, od 4 do 5 minut.
Gdy syrop cukrowy osiągnie 240 stopni F, wyjąć z ognia i z mikserem stojącym na niskiej prędkości powoli i ostrożnie wlać syrop cienkim stałym strumieniem do mieszaniny białek jaja, uważając, aby nie zetknąć się z trzepaczką. Po dodaniu całego syropu, zwiększyć prędkość miksera do wysokiej i ubijać, aż powstaną sztywne szczyty i mieszanina ostygnie, przez 8 do 10 minut.
Wyjmij patelnię z zamrażarki, odwróć do góry nogami na żaroodporny talerz do serwowania i zdejmij plastikową folię. Całkowicie pokryć ciasto lodowe combo z 1-calową warstwą bezy dookoła, uszczelniając bezę na patelni wokół dolnej krawędzi.
Użyj palnika propanowego, aby oparzyć bezę na całej powierzchni.
Podawać natychmiast. Może być zamrożony, gdy beza zbrązowieje.