Pieczeń z pieczarkami i czerwonym winem
Pieczarkowo-czerwone wino klopsiki to דל פחמימות,zny danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 580 kalorii, 33g białka, oraz 43g tłuszczu każdy. Na 2,32 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz wino, liście rozmarynu, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać krakersy można śledzić to danie główne z Słynne ciasto dyniowe Libby jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sycylijski klopsik z indyka z ziemniakami kapary i wino, Klopsiki bezglutenowe ze szpinakiem i glazurą z czerwonego wina wiśniowego, oraz Pieczarkowe Klopsy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191° i ułóż stojak na środku. Wyłożyć obramowaną blachę do pieczenia folią aluminiową i odstawić na bok.Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu, aż do spienienia.
Dodać cebulę, grzyby i 1/2 łyżeczki soli i doprawić pieprzem. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie i lekko się rumią, a płyn z grzybów odparuje, około 8 do 10 minut.
Dodać czosnek i gotować, aż pachnące, o 30 sekund.Zwiększyć ciepło do wysokiej, dodać wino, zeskrobać wszelkie brązowe kawałki z dna patelni i gotować na wolnym ogniu, aż wino prawie całkowicie odparuje, o 3 do 4 protokół.
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać z tymiankiem i rozmarynem.
Przenieść mieszaninę warzyw do dużej miski i odstawić do ostygnięcia lekko, o 5 protokół.W międzyczasie umieść jajka w małej misce i ubijaj, aby je rozbić.
Dodaj okruchy krakersów, sos Worcestershire, odmierzony pieprz, i pozostałe 2 łyżeczki soli i wymieszać do połączenia; odstawić, aż smażone warzywa ostygną.
Dodaj mięso do schłodzonych warzyw, rozbijając je rękami.
Dodać mieszankę jajko-krakers i ser. Używając czystych rąk, wymieszaj wszystko, aż do równomiernego połączenia (nie ściskaj ani nie przepracuj mieszaniny).
Przenieść mieszaninę do środka przygotowanej blachy do pieczenia. Używając rąk, uformuj go w bochenek o wymiarach 9 na 5 cali.
Piec, aż natychmiastowy odczyt termometr włożony do centrum rejestruje 160 ° F do 165 ° F, około 50 minut.
Przenieś blachę do stojaka drucianego i odstawić 10 minut przed krojeniem klopsa.