Pieczeń wołowa z sosem z dzikich grzybów i karmelizowanymi szalotkami puree ziemniaczanego

Pieczeń wołowa z sosem z dzikich grzybów i karmelizowanymi szalotkami puree ziemniaczanego może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Jedna porcja zawiera 934 kalorie, 50g białka, oraz 75 g tłuszczu. Na 8,71 zł / porcja, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 113 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś szalotkę, pietruszkę, śmietanę do bicia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć grubą sól koszerną, możesz podążać za tym daniem głównym z Słony słodki Granolan i jogurt kokosowy {Sugar Rush Gift Edition # 4} jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Ogólnie ten przepis zarabia ogromny spoonacular wynik 85%. Podobne przepisy to Pieczeń wołowa z sosem z dzikich grzybów i karmelizowanymi szalotkami puree ziemniaczanego, Pieczony filet wołowy z sosem szalotkowo-grzybowym, oraz Karmelizowane-szalotka i szałwia puree ziemniaczane.
Instrukcje
Wymieszać 1 łyżkę tymianku, 2 łyżeczki grubej soli i 2 wyciśnięte ząbki czosnku w małej misce. Mieszaninę soli natrzeć polędwicą wołową. Owiń w plastik.
Umieścić w naczyniu do pieczenia 11x7x2-cala i schłodzić co najmniej 1 dzień i do 3 dni.
Podgrzać 3 łyżki oleju w ciężkiej dużej patelni na dużym ogniu.
Dodaj ostrygi i kurki grzyby i smażyć aż zbrązowieje, o 8 protokół.
Dodaj mieloną szalotkę, 1 wyciśnięty ząbek czosnku i 1 łyżeczkę tymianku; smażyć 2 minuty.
Dodaj 2 łyżki brandy i wymieszać 20 sekund.
Dodaj śmietanę; mieszaj, aż prawie cała ciecz zostanie wchłonięta, około 3 minut. DO AHEAD: może być wykonany 2 godziny wcześniej. Przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej.
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Szczotka ciężka duża patelnia z olejem.
Ciepło Pozostałe 1 łyżka oleju w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać polędwicę wołową i gotować, aż rumiane ze wszystkich stron, o 5 minut w sumie.
Przełożyć na przygotowaną patelnię. Pieczeń do natychmiastowego odczytu termometr włożony do rejestrów środkowych 48° na rzadkie, o 28 minut.
Przełożyć wołowinę na deskę do krojenia; odstawić na 10 minut.
Tymczasem mieszanka grzybowa rewarm.
Posypać mąką; wymieszać do pokrycia.
Dodaj pozostałe 2 łyżki brandy do pieczenia patelni.
Podgrzać na średnim ogniu, skrobając rumiane kawałki, a następnie dodać do mieszanki grzybowej.
Dodać redukcję wołowiny do grzybów i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średniej wysokości i gotować na wolnym ogniu, aż lekko zgęstnieje, o 5 protokół. Wymieszaj pozostałą 1 łyżeczkę tymianku. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Cienko pokroić wołowinę. Puree z karmelizowanej szalotki podzielić na 6 talerzy. Ułóż plastry wołowiny na talerzach. Łyżka sosu grzybowego, posypać natką pietruszki i podawać.