Pieczeń wołowa z pikantnym sosem pomidorowym z pietruszką
Pieczeń wołowa z pikantnym sosem pomidorowym pietruszki to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 510 kalorii. Na 2,62 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Mieszanka ząbków czosnku, pieprz, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. 16 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Placki Węgierskie (placki ziemniaczane z pikantnym sosem pomidorowo-wołowym), Półmisek pieczonej wołowiny z sosem z chilli, orzechów piniowych i pietruszki, oraz Książka: "Pieczony łosoś z koprem włoskim, pietruszką i pomidorem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby zrobić pieczeń wołową, Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Wołowinę doprawić solą i pieprzem. Pomidory przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Umieść średnią, ciężką patelnię lub holenderski piekarnik na dużym ogniu.
Rozgrzać oliwę z oliwek. Podsmaż wołowinę na dużym ogniu ze wszystkich stron. Wyłącz ogrzewanie.
Na pieczonej wołowinie ułożyć przyprawione pomidory i wstawić patelnię do piekarnika. Piecz, aż termometr mięsa odczyta 130 stopni F. dla średnio rzadkich, 135 dla średnich, około 30 do 40 minut. Wyjmij pieczeń z piekarnika, namiot luźno z folią i pozostaw na 10 do 15 minut. Wewnętrzna temperatura mięsa powinna wzrosnąć o 5 stopni F Więcej, a soki będą redystrybuowane na pieczeń.
Aby zrobić sos, umieść pietruszkę i czosnek w maszynce i pulsuj, aż pietruszka zostanie drobno posiekana.
Dodać płatki czerwonej papryki, sól, ocet z czerwonego wina i pieczone pomidory z patelni wołowej i proces aż puree.
Dodaj oliwę z oliwek w stałym strumieniu z uruchomioną maszyną.
Aby podać, pokroić pieczeń i umieścić na półmisku.
Pozostały sos podawać w małej misce obok.